Edessä loistava tulevaisuus

Se, laitetaanko otsikon perään huutomerkki tai kysymysmerkki, selvinnee vasta ajan kuluessa, mutta nyt meillä seisoo tuossa sellainen toiveikas otsikko. Ja oikeastaan otsikkoon liittyen meillä on myös hyvin havainnollinen kuva Blackistä:

(c) Vastuuvalmentajan First Lady

Siinä, missä Lähdekorpi aloittaa jokaisen Satavarman "No niin", niin miun maneeriksi meinaa aina muodostua, että "Mitäs meille?" tai vielä kamalampaa "Pitkästä aikaa!". Vältellen noita mauttomia ilmauksia kertoilen Blackilta terveiset ja kunhan nyt oikein innostun (=ehdin), on luvassa myös Mikkelin St. Michel -muistelot kuvien muodossa ja vaikkapa kotikulmien hurrrjien poikien kesäkuulumiset.

Black on treenannut läpi kesän todella hyvin. Puhelimen päässä miulla on kerta toisensa jälkeen ollut oikein positiivinen ja - luvallisella omistajan toiveikkuudella - jopa innostuneenkin kuuloinen valmentaja. Forssan harjoitusravit ovat kesän olleet tauolla, joten Black on treenannut starttareiden kanssa Ypäjän mäkisellä metsälenkillä, välissä vetoja ja vauhditteluita. Välissä on vietetty vapaata laitumella. Sanna kertoi, että tuolla metsälenkillä Black oikein innostuu ja, jos se radalla on sellainen suostuteltava, niin tuolla ei tarvitse menoa kysellä. Liekö se meidän maaseudulla lapsuutensa viettänyt murunen on yhä sydämeltään metsäläinen... <3 Ja kokeneemmille tallikavereilleen ei kuulemma tarvitse hävetä, eikä hävitä yhtään. Treeni maistuu ja hevonen edistyy ja palautuu hyvin.

Ekojen starttien siintäessä jo hyvinkin läheisissä haaveissa, on syytä ottaa mielipide myös ulkopuoliselta taholta. Kun siinä Tompalla käy säännöllisesti eläinlääkäri, ilmoitettiin myös Black asiakkaaksi heinäkuun lopulla. Juoksutuksen, taivutteluiden ja tutkimusten tulokset olivat kuitenkin varsin mukavaa kuultavaa:

"Petrannut paljon... takapää alkuun oik... kovemassa vauhdissa kuitenkin suora... oej. vuoj. jännetuppi ollut rauhallinen..."

Mikä kumman tarve niillä eläinlääkäreillä on laittaa näitä pisteitä näihin väleihin? :) Mutta yhteenvetona tästä hevonen on kehittynyt hurjasti ja on tuulennopea Aikaisemmin pikkaisen vaivannut jännetuppi on vaivaamaton. Ja tämä paranee vielä:

"Olemus ok., hieno runkoinen hevonen, lihaksisto symmetrinen, jalat käteen yleisilmeeltään siistit (oej. vuoh. jänntupessa vain minimaalista nestelisää).
Spont. ok. (otj. lievää alkujäykkyyttä > vertyy nopeasti).
Taiv. ei erityistä."


Tässähän siis lähes lukee maailman komein ja ylväin ja tuleva, voitokas ravuri. Noo, ehkä jälleen sellaiset Blackin ja sydämen kuvat silmissä, mutta kaiken kaikkiaan oikein mukavaa luettavaa!

Samassa yhteydessä hevosen suu hoidettiin ja eläinlääkäri antoi ohjeistukset jalkojen jatkohoidoista. Jäykkyys ei aiheuta huolta, koska hevonen vertyy nopeasti ja toisaalta jonkinlainen osoitus myös siitä, että treeniä on otettu vastaan. Ell sanoi myös, että hevonen voi jonkin verran vielä kasvaa. (Tämä alkaa olla kyllä jo kestopäivitys... :) ) Tuo Blackin pikkaisen turvotellut oej on ollut valmentajan erityishuomion alla koko kesän ja jalkaa on kylmätty hevosen vapaapäivinäkin. Kuulemma ei ole puhettakaan, että karsinaan voisi jättää kääreet jalkoihin hevosellemme, sillä Black terrorisoi ne kappaleiksi muutamassa hetkessä. Siispä Black seisoo kylmäysletkuissa tai kiinni käytävällä, kun kinttuja hoidetaan. Jalat on kuitenkin sellaiset työvälineet hevoselle, että terveyttä on mukavampi vaalia kuin hoitaa sairautta, niin jalat tulevat aina saamaan erityishuomion. Blackin molempien takajalkojen kintreitä tullaan myös hoitamaan, iso hevonen kun on. Forssan harkkarit alkavat pyöriä taas elokuussa ja niiden ja hiittitreenien kautta eteenpäin. Kaikki siis kunnossa kohti tulevaa!

Miun tämän kesän hevosurheilullinen pyhiinvaellukseni kohdistui Mikkeliin ja siitä kuvia tuota tuonnempana. Pori on kuitenkin niin armottoman kaukana täältä meidän näkövinkkelistä, joten jätin kunkkarit tänä vuonna välistä. Minä jäin kotiin hevosenvahdiksi, kun Vastuuvalmentaja Ensimmäisen Naisensa kanssa lähti kuninkuusraveihin ja samalta reissulta heillä oli sitten tuomisina Blackin terveisiä ja kuvia. Vaikka Vastuuvalmentaja onkin vannoutuntut suomenhevosmies, irtosi häneltä kehuja tästä kenokaulastamme, sillä niin hienon ja treenatun näköinen amerikkalainen lämminverinen meillä Ypäjällä kuulemma on.


(c) Vastuuvalmentajan First Lady

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa