Huh-huh, mitkä Vermon tuomiset!

Huh-huh-huh... Tältä se siis tuntuu - oikea sana lienee "uskomaton". Kehtaisko joku tönäistä/nipistää/lyödä, koska oon ihan varma, että kohta herään ja tätä päivää, tämän päivän Vermon yhdeksättä lähtöä ja Blackin turpaa maalipaalulla ensimmäisenä ei oikeasti olekaan. Kirjoitetaan siis nopsaan, jos tää kaikki kohta katoaa. Nautitaan hetki tästä, että kaikkien vastoinkäymisten, vaivojen ja ikuisten viivästymisten jälkeen, Bläksästä kuoriutui hevonen, joka voittaa maan pääradalla.

Fintoton videoarkistosta kaapattua, numero 1 maalissa ensimmäisenä

Suunnittelin uuden taktiikan hevosemme ravilähtöjen odotukseen. Hiljaisuuden. Pois ennakointi, spekulointi, ihmettely ja annetaan Bläkin tehdä oma suoritus ja katsotaan, mihin se riittää. Legendaarinen sanonta. Siitä siis tämä blogihiljaisuus ennen tämän päivän starttia ja sen verran taikauskoinen olen, että voi hyvinkin olla, että tämä tapa tulee jatkumaan. :) Sen verran tunnustan, että ostin kermaa kaupasta eilen. Voittokakkukermaa, kohtaloa härnäten.

Edellisessä Turun startissa epäonnisesta lopputuloksesta huolimatta Bläksä oli ollut todella hyvä. Naureskelin, että eikun Vermoon vaan ja valmentaja perhana <3 sen sinne ilmoitti. Vihjaajat olivat huomanneet, ettei Black edellisellä yrittämällään laukannut huonouttaan tai väsymystään ja olivat nostaneet hevosen peleihin mukaan. Ihme kavereita. Se kunnon juoksu, hevosta rakentava juoksu, vaikka voimat tallella sisärataa olisi ollut niin kova juttu jo tässä kohtaa. Jospa sitten hyvää suoritusta seuraisi hyvä se hyvä tuloskin. No, olihan Lahden ravigaalassa EP ja kumppanit kehoittaneet pelaamalla nostamaan raviurheilun uuteen nousuun, niin toki pienet kannatusbetsit. Troikkaakin elämäni eka kerran. No, siitä ei suurta kerrottavaa jälkipolville jäänyt, eikä päivätyötäänkään voi vielä jättää, mutta taloudellisen nostatuksen sijaan tästä sai kyllä paljon sinne henkiselle puolelle.

Blackin Vermon startin pääsee näkemään Fintoton videoarkistosta. Lähtöradalta 1 suosikin selkää toivottiin eteen ja hevonen pääsisi näin tekemään omaa juoksuaan ja kerrankin saisi sen ehjän startin, ettei aina jotain härdelliä olisi viimeistään viimeisessä kaarteessa. Lähes suunnitelmien mukaan alku menikin, joskin juoksupaikkojen muuttuessa kolmas sisällä tiiviisti pussissa ei ollut ihan se alkuperäinen ajatus. Kylmähermoinen (ja tämän kauden voittoisin) kuski ei kuitenkaan hätiköinyt hevosta ulkoradoille ennen kuin kiriin lähdettiin viimeisen kaarteen alussa, ensin toiselle radalle ja loppusuoran auetessa Black oli jo neljännellä. Siitä sitten lennokkaasti - tai kepein askelin kuten selostaja sanoi - Black Ice Boost - tai Pläk Ais Buusts kuten selostaja sanoi - kiri uransa ensimmäiseen voittoon omistajiensa, valmentajansa ja taustajoukkojensa iloksi (ja järkytykseksi).

Maalikamerakuva (vermo.fi)

14,5 oli viimeinen puolikas, mitä lie Bläksä tullut omia vauhtejaan vielä kärkeen. Huh. Kuski sanoi, ettei ehtinyt hevosta edes käskeä viimeisessä kurvissa. Bläksä oli itse tempaissut itsensä vielä ulommas ja tuli aika helposti loppua. Hevosella on aina ollut hieman omintakeinen juoksutyyli. Mites se valmentaja sanoikaan "iso hevonen, mutta pienet jalat" tai jotain sinne päin. Nyt tuo tyyli oli kyllä saanut aikamoisen annoksen ilmavuutta lisää ja kovin kovin hienolta ruuna näytti. Meidän Bläksä, kovanonnen norsu ja siellä se sit oli ekana ja ihan parhaana. Kuka olisi uskonut! Kotona tuumivat, että eikö tämän pitäisi olla iloinen asia. Tuli vissiin vähän kyynelehdittyä. Vähän. Kamalan ihana ja ihanan kamala tämä laji!

Lähdön jälkeen hevonen ei ollut moksiskaan. Oli vähän kummastellut sitä, että kaverit olivat saaneet lähteä jo varikolle, ni tässäkö oli kiitos kaikesta, joutui vielä rataa kiertämään! Palauttelun jälkeen hevonen ei puhaltanut, kävi pesulla ja sai oman voitonmaljansa melassin muodossa. Kotimatkalla vähän vielä heiniä eteen ja eikun ihmettelemään kotitalliin, mitä tuli tehtyä.

Tässä kohden asiaan kuuluvat kiitoksen sanat: Valmentajille Sannalle ja Joonakselle, jotka ovat tehneet kovan työn ja uskoneet hevoseen kaikkien vaikeuksienkin jälkeen. Kuskille, joka hämmästyttävästi on saanut hevosen uskomaan itseensä. Omistajille kaikesta kärsivällisyydestä ja luottamuksesta. Kasvattajalle, jonka hieno tamma teki mustan orivarsan, josta tuli kimppahevonen. Suurkilpailuvoittopuheeseen kuuluu lisäksi kiitokset varsan ensimmäisistä oppivuosista taustajoukoille, eläinlääkäreille, työkavereille, jotka ovat kestäneet hevosenomistajaa kaikessa hyvässä ja pahassa jne., mutta säästetään nämä vielä.

Sen sijaan Bläksä nyt huilailee ja tarhailee pari päivää, hierotaan perjantaina ja... niin no, starttaa Forssassa sunnuntaina. :D 

Kommentit

  1. Heiii isosti onnea! Isoksi hevoseksi tuo on kyllä melkoinen singeri mutta tuli törkeän hienolla tyylillä lopun ja näytti kyllä matkallakin välillä siltä, että vauhti on ihan liian hiljaista. :D

    Vähän täytyy kuitenkin antaa nyt pyyhkeitä - kattelin iltamyöhällä Vermon tuloksia ja bongasin tämänkin sieltä, ensimmäinen ajatus oli että miksei tästä osanottamisesta tiedotettu ennakkoon mitään?! Että olen vähän niinkuin sillä linjalla, että ihan niiiiiin taikauskoinen ei saa olla, ettei voida tunnustaa että nyt se on taas ilmoitettu. :P

    No, pieni parannus kuitenkin jo tuossa tekstin lopussa... jäämme odottamaan sunnuntaita ja toivotamme kovasti tuureja sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Signeri on juuri oikea sana ja tuo loppusuora - hui! :D

    Ja ymmärrän. Tuota pohdin ite kans. Ehkä tiedottaa, muttei spekuloi?! Pelivaihdot ja raviurheilu nousuun!

    Ja kiitos - Forssassa ryhmäajo ja, jos ei hanipanit tuu kintuille, ni parasta toivotaan!

    VastaaPoista
  3. Yritin jo eilen onnitella, mutta viesti ilmeisesti hävisi bittiavaruuteen (tai ei ollut julkaisukelpoinen... ) kun kännykällä kirjotellessa on aina omat haasteensa. Mutta yritän nyt sanoa uudestaan: Jättisuuret onnittelut! Katoin illalla juoksun video kirjastosta ja teidän voittajaruuna näytti koko matkan kyllä hirmuhyvältä ja loppukiri oli kerrassaan komea! Tuurit mukaan Forssaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuren suuret kiitokseni! Ja samalla mitalla onnitteluja myös teijän suunnalle! Välillä tämä laji antaa parastaan - ja taas jaksaa.

      Poista
  4. Lämmin onnitteluhalaus!! Johan tätä on odotettu ;) Toivottavasti jäisi Forssassa vähän vähemmän pelatuksi että voisi hakea vaikka jotain jysärikaksaria...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan tää aika huimaa. :D Aina sieltä joku ylläri voi toiseks tulla, eiku... ;) Jos nyt sais hyvän autostartinki.

      Poista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa