Yhä vastatuuleen

Hippasen haipakkaa tässä pitänyt ja jäänyt viimeisimmät ennakot ennakoimatta täällä. Ehkä ihan hyvä, kun tässä jälkipuinnissa jouduttaan toteamaan, ettei odotuksia päästy lunastamaan vieläkään. Eilen Forssan lounareissa Bläksän tulosriville kirjattiin hpl.

Tallikuulumiset kertoivat, että ennakolta kaikki oli hirmuisen hyvin. Bläksä sai hieronnan ja oli pirteä. Velmuilee tarhassakin siihen malliin, että energiaa näyttäisi riittävän. Lehteen valmentaja antoi kommenttina, että tuon 6-vuotiaan varsan kanssa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu, mutta tietysti sille on aina vähän odotuksia. Korvia on laitettu kiinni enemmän viime starttiin ja niin tähänkin. Hyvä balanssi on löytynyt rautakengistä edessä ja alumiinista takana.

Lähdön ei tälläkään kertaa pitänyt olla ihan mahdottoman paha. Lähtöpaikka 12 sen sijaan ei ollut paras mahdollinen, mutta loppukirihevosellemme sieltäkin jonkinlaisia odotuksia tietysti oli. Sitkeästi vihjaajat ja petsaritkin jaksavat vielä uskoa "tauluaan parempaan hevoseen", mutta ku ei mee putkee, ni ei mee putkee. Lämmitys oli ollut ihan normaali, vaan lähtöauton irrotessa ei tuttua painetta sitten ollutkaan. Avauspuolikas oli 15,0 ja vauhdin hiljentyessä kuski oli kääntelemässä kiertoonkin, vaan ei peli vetänyt, eikä hippulat vinkunut. Päätöskierroksella pitkä kiri lähti niin verkkaisesti, kaikkea muuta kuin mihin on totuttu. Halusin jo toivoa, että se on vaan tämä Veikan nettisivujen rakeinen kuva ja se vaan näyttää huonolta ja hitaalta ja eibläksämäiseltä. Loppusuoran laukka sinetöi homman, ei napostellut ruunaa sitten pätkääkään. Sykkeet huitelivat totuttua korkeamalla vielä pitkään startin jälkeenkin.

Tätä kirjoittaessa Kontiolahdella tuulee ja taivas on pilvessä. Eilisestä ihanasta auringonpaisteesta ja kevätsäästä on muisto vain. Kyllä jotenkin vastatuulee nyt tässä raviurheilussakin ja Bläksän osalta etenkin toiveet on aina vähän korkeammalla ruunan kyvyt tietäen. Jännevammajalka on varmasti parempi kuin koskaan ja silti laukkoja on tullut lähes jokaiseen starttiin. Jos se on piilevästi kipee, niin kuin ne kaikki aina nykyisin on, ei sille mitään mahda, mutta ei tämä nyt helpolla ainakaan etene. Vastustaa, vastustaa ja silti vaan sitä taas on valjaat pakattu ja lähetään Linnunlahdelle koittaa.

Tietääkö se jotain enemmän kuin myö?
(c) Valmentaja
 

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa