The Da Bläksä Code

Ilmastonmuutos. Perhoset. Iltakaurat. Viime kesä. Taivas tietää, mitä Bläksän mielessä liikkui Porin startin takasuoralla. Makea vesi oli suussa kotikatsomossa ja kuski luuli istuvansa voittajan kyydissä parhaalla paikalla toinen ulkoa. Kaikki hyvin siihen asti, kunnes käännetään oikeasta ohjasta. Jep, siinä kohden just, mistä normaalisti alkaa voittava loppukiri nollanollaa. Meijän suosikki oli Magic Monday -lähdössään kerrassaan niin maaginen, että löi kyllä kaikki ällikällä. Eikä sillä tavalla kuin toivoi.

Pori kertoo juoksuselostuksissaan startista näinViim. 500 m 15,6. BLACK ICE BOOST: Yritti hyökätä 2. ulkoa 600 jäljellä, mutta lannistui kärjen tuntumasta jo 400 jäljellä.

Vaikka me ihmiset miten koetetaan spekuloida lähtöä, ei löydetä syytä, miksi Bläksä lannistui tai oikeastaan ei edes yrittänyt. Viimeistelytkin menivät kuitenkin hyvin, ei mitään hälyttävää, vaikka onhan se joskus ollut pörhäkämpikin. Bläksän päivät nyt on kuitenkin aina vähän bläksäriippuvaisia. Lähtökiihdytys meni hienosti ja vaikka ekat metrit varmaan oli kohtuu reipasta ja 11,0 oli eka puolikas, ei keskijoukon vauhti mennyt ihan hullutteluksi. Ensin kolmas ulkona, sitten Bläksä sai hyvän paikan parijonosta toisesta ulkoa. Kaikki hyvin hassun ruunan valtakunnassa. Se näytti ihan hyvältä koko matkan, joskin joskus varmaan paremmallakin ravilla ollut, mutta ei synkkiä pilviä silti maalailtu. Viimeisellä takasuoralla ei sitten enää aivan pitänytkään kaverin selkää ja, kun kiriä piti aloittaa, niin peruuttamiselta se enemmän näytti. Valuminen hännille ei aivan tee oikeutta hevoselle, kun ei napostele, niin ei sitten napostele ja siinä on kuskin aivan turha pöyhiä yhtään mihinkään suuntaan. Hevonen palautui hyvin. Jalat oli kunnossa. Tämän Bläksän kyydissä ei ole Jukka aiemmin istunut, sen verran hämmästynyt oli kuskikin.






Jos ei siis kootuista selityksistä, miten olisi syyn etsiminen tilastoista. Da Vinci -koodissa murretaan monimutkainen ja salakirjoitettu viesti. Joku saamarin Robert Langdon taidetaan tarvita Bläksänkin koodia ratkaisemaan. Tilastot eivät valehtele, sanotaan. Kun Bläksän startit laittaa riviin, paljastuu The Da Bläksä Code: voittoisia startteja seuraa pohjanoteeraus. Mitä hittoa? Katsokaa nyt noita ykkösiä ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Bläksä on voittanut kymmenen kertaa, mutta kymmenen kertaa sijoitus on ollut myös 7 tai huonompi. Alitajuisesti me Bläksän ihmiset osasimme tätä odottaa. Vitsillä väännettiin, että sehän on joko ylikylä tai sit konttaa maaliin. Koska se pirulainen on tehnyt sen ennenkin monta kertaa. Se on joko tai.



Bläksän tulosrivi on kaukana tasalaatuisesta. Yleensä hevoset ovat joko huonoja tai hyviä,
tai ainakin jonkin aikaa peräkkäin jompaakumpaa. Kuten aiemmin on tullut todettua:
Bläksä on joko tai. Se on joko todella hyvä tai jotain ihan muuta.
Miten tämä koodi murretaan?

Bläksän starttitilastoa katsoessa lokakuusta 2017 ja Forssan pitkän matkan 2. sijasta aina Vermon voittoon helmikuuhun 2018 asti mahtuu Bläksän uran tasalaatuisin kausi: 11 startin sijoitusten keskiarvo on sentäs 3,5, ja siltikin väliin mahtuu yksi poissaolo ja voiton jälkeen sijoitukset 7. ja 11. Bläksähän on oikein ykkösten ja kymppikerhojen erikoismies. Liukuhihnalta tulee joko niitä ykkösiä tai sitä useampaa ykköstä samaan starttiin. Tai joko suoritus tai sijoitus on täyskymppi. Miten nuo tilaston kurvit kääntäisi niin, että olisi vaikka tasasta häntäpäätä tai tietenkin mitskusadetta mieluusti, mutta ei kaiken aikaa joko tai? Bläksän huumori kysyy välillä myös meidän muiden huumoria. Koska sitä vielä kuitenkin riittää, jatketaan ja katsotaan, mihin suuntaan tilastot kaunistuu tai kauhistuu.

Vaikka melko epätodennäköistä onkin, että Bläksä on laskenut metrejä ("1580, 1590... hetkonen 1600 metriä... Juu, ei pysty, ei jaksa tää poika enää. Morjens, eiköhä Jukka lähetä kotii. Mitä toi valmentaja lagaa tuolla varikolla? Ai pitäis jaksaa jatkaa? No ei kuule välttämättä jaksa. Iha ku vähä ahdistaski. Köh-köh."), on seuraavaa sarjaa katseltu mailille Tampereelle. Konstit on monet, sanoi mummo, kun kissalla pöytää pyyhki. :)



Ps. Seuraa tietoteknistä jorinaa. Tämmösistä muutoksista kertoo blogger. Jos jotain tapahtuu, ni koetetaan ehjätä, mutta älkää kummastelko, jos blogi on hetken särki:

Google+ API poistetaan käytöstä maaliskuussa 2019, ja sen vuoksi Bloggerin Google+ ‑integrointiin tehdään muutoksia 4.2.2019. Google+ ‑widgetit: Seuraavien asetteluominaisuuden widgetien tuki päättyy: +1 ‑painike, Google+ ‑seuraajat ja Google+ ‑merkki. Kaikki nämä widgetit poistetaan blogista. 
+1 ‑painikkeet: Blogipostausten alla ja siirtymispalkissa olevat +1- ja G+ ‑painikkeet sekä Google+ ‑jakamislinkit poistetaan. 
Huom. Jos käytät räätälöityä mallia, jossa on Google+ ‑ominaisuuksia, malli on ehkä päivitettävä. Pyydä ohjeet päivittämiseen mallin toimittajalta. 
Google+ ‑kommentit: 
Google+ ‑kommenttien tuki päättyy, ja kaikissa Google+ ‑kommentointia käyttävissä blogeissa palataan käyttämään Blogger-kommentointia. Google+ ‑kommentteina julkaistuja kommentteja ei ikävä kyllä voi siirtää Bloggeriin, eivätkä ne siksi jatkossa näy blogissa. 

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa