Nakuna voittajakuvassa kuokkimassa ja muita tarinoita

Hip hei, se on kuulkaa kesä täällä! Ja ilmalämpöpumpun suloisessa viilentävässä hurinassa sisällä melkeestä just hyvä, kun ulkona on varjossa +30 astetta. Aavistuksen tukalaa ihmisille ja elukoille, vaan onneksi pieni kesätuuli hellii ja hätistelee itikoita, eikä tiedä millaisiksi tuuliksi vielä heltyvät, kun tälle sunnuntaille on ukkospuuskiakin lupailtu.

Pari sanaa Bläksästä pienen hiljaiselon jälkeen. Tai no, Bläksällä ei ole ollut hiljaiseloa, mutta blogin kirjoittaja on onnistunut itsensä työllistämään kaiken maailman muissa puuhissa sen verran, että on tämä vaiheeksi toviksi jäänyt. Huhtikuulta taisi olla edellinen kirjuustelu makoisan, oi niin makoisan Vermon voiton jälkeen, jota sain olla katsomassa paikan päällä. Omistajan paha karma siis kääntyi ainakin hetkeksi, eikä siitä näyttänyt jäävän epäsuotuisia viboja päälle, sillä Bläksän hämmästyttävä tasalaatu jatkui sen jälkeenkin:


  • 26.4. Turussa kuitenkin ihan positiivinen 5. sija: Bläksä avasi radalta 4 keulaan ja kierroksen jälkeen ykkössuosikki ja lähdön voittaja Enjoy's Paycheck tuli jo rinnalle prässäämään. Jukka olisi kenties halunnut antaa keulat pois Bläkkiä enemmän. Voittajasuosikki oli suosionsa arvoinen ja lopussa vielä muutama pääsi tuikkaamaan selistä edelle. Positiviisinta tässä oli kuitenkin se, että Bläksä koitti loppuun asti. Joskus kun on ollut semmoista pientä khrmm..  pyyhkeen heittelyä kehään loppusuoralla.
  • 8.5. Vermossa kova kolmonen Salamakypärät lähdössä: Niko Riekkinen ohjasti taitavasti ja antoi ruunalle parhaan mahdollisen juoksun lähtöradalta kymmenen aikansa kovien derbyfinalistien seurassa. Huomatkaa myös Nikon ja Bläksän yhteinen värimaailma. (Tämä ei ollut ainoa peruste kuitenkaan kuskin valintaan. Toim. huom.) Matka taittui neljännessä ulkona ja karannutta kärkeä kirittiin sitten lopulta neljättä rataa pitkin loppukaarteessa, ja tulisella loppuvedolla saavutuksena hieno kolmas sija. #bläksäntavaramerkki
  • 18.5. Porin maililla ennätykset uusiksi ja vain niukasti voittajalle hävinneenä toinen: Bläksän ennätys kirjataan nyt lukemin 12,4. Ohjaksissa jälleen uusi tuttavuus Taneli Säde, mutta pojilla näytti synkkaavan todella hyvin. Ainutlaatuisen erikoista tässä startissa oli se, että Bläksä juoksi ns. treenivehkeillä. Tavallisessa 700 euron iltaravilähdössä lähtöradalta 7 ei haluttu laittaa kaikkea peliin, vaan tarjota hevoselle välillä semmoinen mukavakin, kenties rennompi reissu. No, ennätysjuoksu tietysti kertoo omaa kieltään, että kovaa tarvii mennä, olipa mitkä saunaravit hyvänsä, vaan rento Bläksä pisteli kaverin rinnalle kuokkimaan voittajakuvaan nakuna ilman sekkiä tai lappuja. Suoritus oli ruunalta äärimmäisen kova, sillä #bläksäntavaramerkki-kiri tapahtui tälläkin kertaa täysin ulkoratoja pitkin. Varmasti yksi hienoimmista Bläksän starteista, vaikka hopealle jäätiin ja vaikka vain 350 euroa napsahti tilille.

Nakuna voittajakuvissa kuokkimassa
(mustanruunikko herra vasemmalla). Kuva: Porin Ravit



Turku 26.4.2019



Vermo 8.5.2019


Pori 18.5.2019




Seuraavaksi olemme kuitenkin pakotetut pitämään pienen huoltotauon, ja Black joutuikin jäämään toukokuun viimeiseltä päivältä Porista pois. Bläksähän on aina hieman arka ollut kavioistaan, ja tästä viimeisin episodi oli pari kesää sitten, jolloin pienet vaivat äityivät isoiksi ja kaviota haudottiin lopulta kuukausitolkulla. Niinpä meidän Hevonen ämpärissä -tarinamme sai jälleen jatkoa ja Bläksä pääsi taas ämpäriin röntgentutkimuslöydösten kertoessa, että oej voimakas kaviopulssi tosiaan jälleen kerran johtuu onkaloista ja harvakaikusuudesta kaviossa. Paise on sen verran syvällä, ettei sitä kaivamalla kaivettu auki, mutta hauteet ja suolavedessä seisominen ajaa myös asiansa ja nyt ollaan tämän kanssa jo ajoissa liikenteessä. Bläksä on myös ämpärissä seisomisen expertti, joka pojottaa tossu sankossa niin kauan kuin sanotaan. Mahtava tyyppi!

Jatketaan seikkailuita siis tuota tuonnempana. Muistakaa käydä kesäraveissa ihmiset - se on mahtavaa!


Ihanaa kesää kaikille!

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa