Blackin terveiset Pilvenmäeltä

Blackillä on pian kuukausi Forssassa takana ja hevosellemme kuuluu hyvää - kuinkas muutenkaan. Black on edelleen kova pitämään meteliä varsinkin, jos uusia kavereita liikkuu tallissa tai tallin lähettyvillä, mutta kaiken kaikkiaan se on kotiutunut hyvin. Treeni- ja hiittirutiinia on haettu Pilvenmäen maisemissa kolme kertaa viikossa ja valmentajan mukaan edistystäkin on alkanut näkymään. Blackillä ajetaan sellaisia 7-9 kilometrin treenejä ja viime aikoina vähän terävämpiäkin vauhteja kilpailusuuntaan.

Hymyssä suin kuuntelin, kun Sanna kertoi, että Black oli saanut tämän viikon maanantaina sellaisen mentaalipuolen hyvän mielen valmennuskerran, kun Jouni Nummi oli ajanut Blackillä porukkahiitin kahden muun lämminverisen kanssa. Nämä Blackia vuoden, pari vanhemmat treenikaverit olivat tosin sellaista kehnompaa mallia, että Blackille haettiin reilua voittoa, vaikka eipä nyt hiiteillä vielä mestaruuksia sen kummemmin jaetakaan. Black oli pessyt hiittikaverinsa helposti ja oli kuulemma Herra Nummikin todennut, että nyt voi olla todella tyytyväinen Blackiin. Kehnoja kilpakumppaneita tai ei, sai Black tällä kertaa myös pääkopan puolelle valmennusta pärjäämällä toisia hevosia vastaan.

Vaan muutoin emme vauhtien puolesta pidä kiirettä. Kun katsoo 2-vuotiaiden ja 3-vuotiaiden lähtöjä, niin saa jo viimeisillekin rahasijoille kiitää sellaisia vauhteja, että oksat pois. Mieluummin katsellaan ja kasvetaan ja kehitytään rauhassa. Sanna kiittelikin, että hän pitää hevosesta, joka on kaikin puolin toimiva ja rauhallinen, sillä vastakohtana itsensä kuumuuttaan hikeen pullaavan, hankalan hevosen raviuran ennustekin on usein huonompi. Täältä me keritään vielä vaikka minne! :) Sannan mukaan Blackistä on havaittavissa myös, että se on jonkin verran kasvanut tai kasvamassa vielä eli 2-vuotiaamme ottaa vielä pientä kasvupyrähdystä ja sen ehdoilla myös treenataan.

Forssassa, Pilvenmäen raviradalla tapahtuu etenkin kesäaikaan paljon muutakin kuin raviurheilua. Ravirata on nyt jonkin aikaa suljettuna ja Blackillekin se tarkoittaa sitä, että pääsee tutustumaan raviradan viereiselle metsälenkille. Kun radalle ei pääse, riittää metsälenkillä treenaajia, joten Sanna tuumi, että ajetaan Blackillä ensimmäiset treenit rauhallisempaan aikaan iltapäivästä tai alkuillasta. Metsälenkki on kolmen kilometrin mittainen ja kulkee hiittisuoran kautta ja onpa siellä ylämäkikin, joten treeniolosuhteet ovat mainiot ja monipuoliset. Pilvenmäen valmennuskeskuksesta ja metsälenkistä on juttu ja kuva Lännen ratojen nettilehden viime vuoden numerossa, jonka pääset lukemaan tästä.

Näin parhaaseen kesälaidunaikaan Sannan tallin kilpahevosetkin saavat niitettyä tuoretta heinää, joten Black pääsee maailmallakin herkuttelemaan, vaikkei enää kotimaiseman kesälaitumella kesää vietäkään. Ja kunnossapa näyttää Sannan valmennettavien eväät ja treenit olevan, vai mitä tuumitte Hide And Seekin menosta:


Kommentit

  1. Oih se Pilvenmäen treenilenkki on ihana! Sitä joskus saanut hepoisilla kiertää, myös Onnilla aikanaan, kun se Leinosella oli opetettavana.

    Hyvältä vaikuttaa Blackin edistyminen tähän saakka! Opparia ootellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se metsälenkki vaikuttaa kyllä tosi mainiolta. Olisipas kiva hurauttaa se vaikka Blackin rattailla... :) Mie koetan kovasti suunnitella kesälle jonkinlaista etelänmatkaa, jos vaikka yhdistäisi Forssan reissuun Kokemäen juhannusravit, vaan saas nähdä kuin käy. Kiitos ja lykkyä Onnille!

      Poista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa