Kesäravailuja

Niin se vain aika vierähtää ja vuosi on jo puolessaan. Juhannusviikonloppukin alkaa olla jo voiton puolella. Ravi-ihmisen kesä täyttyy tietysti kesäraveista ja, kun etelämmässä suunnataan Kaustisille tai Kokemäelle, niin näillä leveysasteilla tietenkin Lieksaan! Onhan Lieksan ravirata yksi kehutuimmista kesäradoista ja tunnelma pienemmissä ympyröissä on ihan omanlaisensa. Lieksan suunnalla tuli siis pyörähdettyä viime tiistaina.

Varikkokaarteessa kaunista ja kesäistä, kesäsadepilvi mukaan lukien.

Julkkiksia korvessa: Caesar De Veluwe & Janne Soronen

Kesäravailuitaan etelän suunnalla jatkaa puolestaan meidän oma julkkiksemme Black Ice Boost. Forssaan tulee oltua yhteydessä noin kerran viikossa ja kyseltyä Sannalta hevosemme tuoreimmat kuulumiset. Tämä kesähän se on ravivalmentajankin kiireistä aikaa: Siinä, missä treenataan varttuneempia varsoja koelähtö- ja kilpailukuntoon, hoidetaan samalla tämän kesän varsat ja kilpailutetaan kisakunnossa olevia juoksijoita.

Black on juuri saanut uusien kenkien myötä uutta balanssia, kun etusissa on tätänykyä kevyemmät popot. Näin ei kopsutella takasilla etukavioon ja vältytään siltä, ettei hevonen ala suotta varomaan askeliaan. Blackin treenivarustukseen kuuluu nyt myös silmälaput ja valmentajan mukaan ori onkin sen myötä malttanut paremmin keskittyä treeniin.  Kovin kakaramainen ori kuulemma edelleenkin toisinaan osaa olla. Sannan sanoin Black on aivan samanlainen kuin tallissa oleva toinen, vuotta vanhempi northernensigniläinen nuorempana, kun häntä tötteröllä painellaan tallille kavereitten luo. Treeniä ja hiittiä on ajettu sekä yksin että porukassa ja tyytyväinen tuntui valmentaja olevan.

Kovasti tekisi mieli ottaa auton keula kohti Forssaa ja matkata katsomaan tätä armasta kakaraamme. Pohjois-Karjalan hiljaisilta metsäteiltä ja pienen tallin iltasatuhetkistä on kuitenkin kuljettu pitkä matka suureen maailmaan. Olisi kiva nähdä, kuinka Black on kasvanut ja kuinka se niitä Forssan raviradan mainoksia kummastelee.

Tätähän sitä vielä kesään kaipaisi...

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa