Harjoitusravit 11.6.

Black osallistui tänään elämänsä ensimmäisiin harjoitusraveihin Forssan Pilvenmäellä ja hienosti meni! Kirjoittelen lisää paremmalla ajalla, joten olehan kuulolla. :)

...


Päivitetty 11.6. n. klo 20:30


Työpäivä takana ja nyt aikaa jakaa tämä supertärkeä uutinen ja tiedote maailmalle. Puolen päivän aikoihin minulle soitti melkoisen tyytyväinen valmentaja, joka halusi heti tuoreeltaan jakaa kuulumiset Blackin ensimmäisistä harjoitusraveista. Ihan just halkeen!!!

Pilvenmäellä harjoituslähdöt juostaan tasoitusajona 2140 metrin matkalta ja lähtöjä on useita, joissa on eri kilometrivauhtitavoitteet. Vauhtitavoitteessa on pysyttävä +/- 5 sekunnin tarkkuudella ja loppusuoralla on lupa sitten irroitellakin. Black oli ilmoitettu alunperin 1.35-ryhmään, vaan kun napotti yksinäisyydessään ilmoittautuneiden joukossa, päätyi valmentaja vaihtamaan pykälää kovempaan 1.30-ryhmään. Vakkarikuski Nummi estyi saapumasta paikalle, joten rattaille hyppäsi Peter Lindroos.

Ennen lähtöä alle ajettiin napakampi pruuvi ja sekä valmentajan että uuden ohjastajatuttavuuden mukaan hevonen oli hyvin ohjilla. Viimeisten ilmoittautujien joukossa Black lähti takavoltista ja juoksupaikaksi muodostui neljäs sisällä. Reissu eteni hyvin, hevonen näytti hyvältä ja pysyi porukassa hyvin mukana. Viimeisellä 500:lla alkoi vauhti kiristyä ja kärki otti melkoisen rytminvaihdoksen. Ravikilpailuiden keltanokkaturpa Black ei vielä temponlisäyksiä samalla sujuvuudella hallitse kuin rutinoituneemmat konkarinsa, joten tässä kohden tuli pieni hyppy ja muutaman askeleen laukka, jonka kuski sai nopeasti alas. Black tuli maaliin häntäpäässä, mutta ehdottomasti itsensä ja valmentajan odotukset ylittäneenä.

Forssan ravirata päivittää harkkareitten tulokset nettisivuillensa, mutta oliko meillä tosiaan näin huono tuuri, että Black syystä tai toisesta puuttuu listoilta?! Ilmeisesti hevosen vaihtaessa viime hetkellä toiseen lähtöön ja vielä kuskivaihdos siihen päälle, meni poloinen Pilvenmäki sekaisin ja unohtivat meidän suurlupauksemme listoilta. Miusta tosin noissa listoissa on muutenkin jotain häikkää, sillä ainoastaan 19.3. tuloslista on oikein, muutoin miulle avautuu jokaisesta tuloslistan linkistä vain yksi versio ja samat hevoset niissä mukana. Sen tiedän, että All Together oli Blackin lähdössä mukana, joten jos tuo lista on oikea, niin sen mukaan ensimmäinen 500 m on menty 1.30, ensimmäinen 1000 m 1.30, viimeiset 500 1.29 ja - miten tuota listaa nyt sitten luetaankaan, viimeinen jotain - 1.22. Sanna sanoi, että loppusuoralla kärki meni 12:sta pintaan, joten ilman tuota pientä laukkaa Blackin aika olisi ollut 1.26 paikkeilla ja nytkin joka tapauksessa arviolta 1.28.


1.30        klo 10.40   5/ 1.30     1/ 1.30     v5/ 1.29   5/ 1.22
1. Tiptoe Flyer / Robert Wesslin                                    1.27,2
2. Gambler Vice / Janne Toivonen                                 1.40
3. Mad Rosalie / Anssi Nurminen                                  1.26,7
4. Spirit / Timo Gardemeister                                         1.29,8
5. All Together* / Juha-Pekka Vilkman taka                 1.26,5
6. Ceshire Lady/ Veikko Leinonen takaa                      1.26,8

Valmentajan kanssa sovinkin, että sanotaan vaan, että Black tuli maailiin ensimmäisenä ja pesi kaikki ylivoimaisesti. No, aikaisemmin kerrottu tulos ja tämä "väritys" on ihan pirunmoisia voittoja miulle molemmat joka tapauksessa. Tämähän tarkoittaa sitä, että harkkareitten myötä hevoselle maksetaan nyt kilpailuvakuutus vuodeksi eteenpäin ja mitä tämä vuosi sitten tuokaan... Ihan just halkeen!

Ennen kuin menee ihan hypettämiseksi, niin otetaan loppuun jäätävä analyysi harjoituslähdöstä ja hevosen esityksestä. Muistetaan kuitenkin, että meillä oli jäävi kuski, joka ei tuntenut hevosta, joten maksettuja kommentteja tässä ei ole. Lindroos kommentoi, että hevonen on hieman jäykkä ja voisi olla rennompi. Oli kuitenkin hyvin ohjilla, skarppasi hienosti porukassa ja ravasi hyvin. Muistakaamme, että Blackilla on takana kova peruskuntokausi, etusissa painavat kengät ja kilpakärryt oli perässä vasta toisen kerran. Sanoisin (ja valmentajakin sanoi), että melkoisen hyvä esitys elämänsä toiseksi hiitiksi. Hyvää juoksupäätä ja ravivarmuutta kehuttiin myös: painaa viimeiseen asti, eikä kuulemma laukkaa millään. Nytkin tuo hyppy oli tullut siitä, että pää ravasi jo "nollayheksää", kun vahvan jässikkämme kaviot vasta alkoivat kiihdyttää. Porukassa ajamisessa tai ylipäätään toimimisessa raviradalla ei ole murheita ja valmentaja kehui hevosen fiksuuntuneen valtavasti käytöksessään, jos mietitään vaikkapa aikaa ennen syksyistä ruunausta. Lähtö ajettiin melkoisen lämpimässä säässä ja Black puhalsi reippaasti, vaan niin kovan rutistuksen jälkeen pitääkin! Hevonen palautui nopeasti ja kotona seisoi jo ihan "muina ruunina" jalat kylmäysletkuissa.

Valmentaja oli todella tyytyväinen Blackin esitykseen ja ellen ihan jo ole harhainen (tämän enempää), niin tämä puhelu käytiin ylpeyttä ja innostusta molempien äänessä - valmentajan ja omistajan. Valmentaja sanoi myös, että usko tähän hevoseen on kasvanut koko ajan ja odotukset nousseet siitä, mitä hevonen vaikkapa viime syksynä esitti. Kulmakunnan ja maailman komeinhan Black on ollut aina, mutta nyt ei häviä vertailussa treenatuille kilpahevosillekaan: "Superhieno kilpahevosen runko", sanoi Sanna (tässä kohden omistaja herkistyi hieman).

Kuinkas sitten jatketaan? Tästä eteenpäin normitreeniä kotiradalla Ypäjällä. Viimeisimmän mittauksen mukaan Black on yhä sentin, pari, kolme takakorkea, joten malttia myös senkin puolesta. Tarkoitus on käydä ajamassa myös mäkitreeniä Hevosopiston maisemissa, sikäli mikäli ei ratsastuskilpailuita satu olemaan (ja niitä on p a l j o n). Muutoin sitten intervallia vastuskärryillä ja ilman. Forssaan ratahiitille taas kahden viikon päästä joko harjoitusraveihin tai sitten porukkahiitille. Tavoitteena tiputtaa sekunti vauhdeista pois.

Jos Black jatkaa kehitystä tällä vauhdilla eteenpäin ja pysytään terveinä, on koelähtö esissä syyskuussa. Hevonen on suuri, edelleen kasvava ja kehittyvä ja vaalitaan nyt vielä tuota kultaista juoksupäätä. Maltti on valttia vielä tänäkin päivänä ja syksyllä on paikka iskeä suunnitelmalla koelähdöstä suoraan startteihin. Black on myös vahva junttura, joka juoksee kaikella balanssilla, eikä hokkikenkäkään vauhteja vie, joten kausi ei tule jäämään nysäksi, vaikka tässä pari kuukautta vielä odotetaankin. Meillä on vain voitettavaa, sanoisin.

Ylpeä ja liikuttunut osaomistaja päättää raporttinsa superhienosta kilpahevosestaan tähän. Ihan just halkeen!


Jälkikirjoitus: Minulla on ilo ja kunnia olla mukana Laukon Hevoskuntoutuksen Pidän huolta hevosestani -kirjoituskilpailun kuuden finalistin joukossa. Kilpailussa on mukana valtavan hienoja, ajatuksia herättäviä ja hyväntuulisia kirjoituksia, joten tämä on tosi upea juttu! Finalistien kesken arvotaan pääpalkinto 15.6., joten pitäkää peukkuja! Omat olemattomat tuurini tietäen en menetä yöuniani jännityksestä. :)


Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa