"Ei mikään seurustelija"

...sanoi valmentaja, kun Black harjoitusraveista kotiutui. Tähän kohti sit kuvitelkaa tosi monta hymynaamaa ja kertokaa se vielä kahdella, ni sit ollaan lähellä sitä fiilistä, mitä ei sanoin osaa kuvailla. Vaan aloitetaanpa alusta.

Valmentajamme tosiaan tiistaina soitteli, että 11.2. keskiviikkona ois Bläksä hiitillä Forssan harjoitusraveissa. Hurjastelivat ja ilmoittivat vielä 1,25-ryhmään. Siis siihen, missä saa (pitää) pinkoa tuota vauhtia +/- 5 sekuntia. Sehän puolestaan tiesi sitä, että aloittelijoiden lisäksi reissussa olisi starttihevosiakin, jotka parhaimmillaan lopettelevat harkkareissakin alle 15. Parhaintaan saisi siis Black näyttää ja tietynlainen mittari tämän oli tarkoitus ollakin.


Pilvenmäen raviradan nettisivut eivät vielä kerro mustaa valkoisella, vaan kun asiaa suoraa radalta kysäisin, niin kuulemma tulossa on oma osio harjoitusraveille ja sitä kautta tarjoillaan lisäarvoa omistajille ja muille kiinnostuneille. Oman kullannupun nimi on kuitenkin ihan yhtä komeaa luettavaa harjoitusravien listoilla kuin joku päivä sitten ihan siinä oikeassa listassa. Kiitos valmentajalle ja taustajoukoille seikkaperäisistä selostuksista ja tässäpä siis tarinaa Bläksän kahden kilsan voltista.

Aika oli loistava 23,3. No, ei sillä Kaustisilla tänään olisi 3-4-vuotiaiden sarjaa voitettu, mutta loistavan siitä teki se, että omien kellotusten mukaan toisen ringin Black pisteli 21 pintaan ja lopetti vielä 18. Kuskimme Nummi sanoi, että loppukaarteessa piti edellä menevän imussa jo pitää hevosta, ettei vielä lähdetä ja lopussa Black paineli edellä menevästä ohi heittämällä. Pari sekuntia jäi varojakin, kun ensimmäinen kierros oli rauhallisempi, eikä tietysti talla pohjassa ollut tarkoituskaan mennä. Ne parin sekunnin "löysät" ku ottaa tosta pois, ni Kaustisilla oltais oltu jo rahoilla... ;)

Tulospöytäkirja tulee ilmeisesti kertomaan, että Black on maalissa toinen, kun toimihenkilöiltä meni Nummen ja starttihevosta ajaneen Lindroosin ajopukujen värit sekaisin. Lopputulos tässä on kuitenkin toissijainen (me voitettiin!!!). Hevosen vahvaa suoritusta ja valmentajan positiivisia kommentteja kannattaakin sen sijaan jo hurrata. Black teki sellaisen suorituksen, mitä odotettiinkin ja tuli loppua vauhdissa petraten. Hevonen jaksaa mennä hyvin ja palautuu hyvin ja ennen kaikkea osoitti kilpailupäänsä, kun ohjissa oli painetta hevosen omasta tahdosta ja lopussa Musta Jää tyrkkäsi kaverista ohi, eikä jäänyt seurustelemaan. Jee!

Tämän päivän suorituksesta valmentaja analysoi, että Black ravaa nyt hyvin, ei lyö jalkoihin ja menee hyvällä tyylillä. Hevonen on vahva ja jaksava, eikä yksi hiitti tunnu missään. Jos joskus aikaisemmin olikin kurvissa pientä hapuilua, niin se taidetaan tässä kohti laittaa kasvun piikkiin. Rutiinin kasvaessa ja hevosen kehittyessä ei sittemmin kurveissakaan ole hidasteltu. Syksyllä kipeytyneet ja hoidetut lonkat eivät Blackia ole vaivanneet, joten maltti oli tuossa kohden kyllä valttia. Sannan putiikissa toki hevosen jaloista ja kropasta muutenkin pidetään erityisen hyvä huoli, joten tarvitsemaansa huoltoa ja rakkautta siellä on Black saanut. Potkua ja voimaa persuksiin vielä tarvitaan, jotta alasarjoista päästään sitten kipuamaan ylemmäskin. Hevonen kehittyy edelleen ja menee eteenpäin ratahiiteistä ja starteista.
 
Jatko menee nyt siten, että nuori saa nyt tarvitsemansa pienen palautuksen kovasta hiitistä. Sen verran harppauksittain on kuitenkin edetty, niin saa mieli ja kroppa kehittyä rauhassa ja sulatella tapahtunutta. Parin viikon päästä ajetaan kova hiitti radalla ja, jos hevonen edelleen suorittaa hyvin, eikä mitään takapakkia tule, niin sen jälkeen sitten maaliskuun puolella koelähtö. "Jos" on aina hyvä muistaa, sen verran jännitysherkkä tämä laji on, mutta nyt toki näyttää hyvältä. Jos koelähtö menee hyvin ja näyttävällä tyylillä ja hevonen pystyy samanlaiseen lopetukseen ja palautuu hyvin, niin eiköhän sen ilkeä starttiinkin ilmoittaa. Ja starttien myötä varmasti kehitystä tapahtuu lisää.


Forssasta on parikymmentä kilometriä kotitallille, joten harjoitusravien komean esityksen jälkeen Black pääsi pesulle ja kylmäysletkuihin kotiin ja siitä suoraan lounaalle. Hiitin jälkeen poika oli virkeä ja normaali utelias itsensä. Kun raviradalla Black ei seurustele, niin kotona sitten senkin edestä: avoimesta karsinan oviaukosta on kiva pällistellä kaikkea ja seurailla tallin touhua ja mikäli mahdollista, tarttua ohikulkijoihin. Nyt Black saa nauttia pari päivää kevätaurinkoa ja viikonloppuna sitten Ypäjän mäkitreeniin!


Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa