Bläksän Riksun ykkönen

Huh-huh. Mitä ihmettä tossa just tapahtu? Tai niin kuin tuossa jo muutama tunti sitten, mutta varuilta olen muutaman kerran katsonut Bläkin lähdön toto-TV:stä siltä varalta, että olen jotenkin pahemman kerran sekaisin (koska sekin voi olla ihan mahdollista). Varsinkin, kun olen aina miettinyt, että jos joku joskus sanoisi, että "Black Ice Boost karkaa maisemiin", se tarkoittaisi sitä, että se kaatuu kurvissa ja karkaa kuskilta tai ei pysähdy kotitarhassa riekkuessaan ja tulee aidasta läpi (se on tapahtunut) tai jos karkaa maisemiin, niin pysähtyy jonkin ajan kuluttua kysymään tietä...

"Lähes neljälläkymmenellä metrillä..."

Parempi aloittaa siis alusta tämä Riihimäen tarina. Oikein mallikkaan tauoltapaluustartin jälkeen tiemme vei siis Riihimäelle varsin sopivaan sarjaan, Kokelas Meeting -lähtöön, jossa tuntumaan ruunan ohjaksiin ottaisi ensi kertaa Joni-Petteri Irri. Kesärata kuuma olisi aina pienoinen arvoitus hevoselle, jolla on omalaatuinen ajatuksenkulku ja juoksijalle, joka mutkissa menee välillä ihan banaaniksi. Miten Bläkin tähtikarttaa ja mielenliikkeitä tulkitsee vieras kuski? Paljon kysymysmerkkejä, mutta omaan luottaen hieman toiveitakin. Valmentajan kanssa viestiteltiin, että saumat on, jos se ei kaadu ekaan kurviin.

Ravitalli Sanna Kiiski on täyden palvelun majatalo ja kun Joensuun raveissa pideltiin sadetta katsomossa, piippasi puhelimeeni muutama kuva. Turvallisesti perillä siis, kertakaikkisen komeassa säässä - mut hei, pysyyks se pystyssä edes katoksella? Hieman kuulemma hankalaa teki, kun tukeva alusta riitti vain puoleen hevoseen, mutta ympärillä oleva vihreä nurmi teki ruunan riittävän onnelliseksi.

Kaatuuks se jo katoksella...?
(Mut onhan se aikas hieno!)

Kesäreiveissä on ihahanaa!

"Ei saanu haukkuja lämpästä, vähän ehkä kehuja"
(Valmentajan "yltiöoptimistinen" viesti)

Paikan päällä olevaan Jake Litmasen vihjelähetykseen valmentaja oli vihjannut Bläksän etukäteen olevan tallin paras sauma tänään, eikä lämmityskään tätä kumonnut. Jostain syystä myös mie jännitin tätä starttia kovasti. Tämän Bläksän uran 22. startin ja 4. voiton pääsee muuten näkemään tästä ja näin se sitten meni: Bläksä avasi radalta 6 hyvin ja oikein varman näköisenä (häntä piipalla toim. huom.). Kuten tiedossa oli, ekan kurvin kirous näkyi vinoutena, vauhti jonkin verran hukkui ja kärkipaikan piti vielä sisäpuolella oleva kilpakumppani. Kaarteen jälkeen Bläksä haki keulat ja 14,5-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen sai rauhoittaa tahtia. "Black Ice Boost keulassa aina vaan", selosti selostaja ja siellä muuten pysyttiin sitten ihan loppuun asti. Mutta millä tyylillä taittui se viimeinen puolikas, niin nämä ovat sitten juuri niitä tarinoita, mitä kiikkustuolissa muistellaan. Kuski antoi hevosen vetää omaa vauhtiaan ja viimeisessä kaarteessa Bläksä hyvästeli muut ja voitti reilulla sekunnin erolla seuraavaan voittoajalla 16,5. Se tosiaan karkasi maisemiin, eikä eksynyt.

Kuski oli toki tyytyväinen - sanoi voiton tulleen helposti ja siltähän se kieltämättä näyttikin. Pari viimeisintä starttia olemme juosseet paljain varpain ja sekin tuntuu sopivan. Valmentaja sanoi, että ehkä ensimmäistä kertaa heidän tuttavuutensa aikana Bläksä näytti olevan tosissaan. Samaan kiinnitin huomiota minäkin. Katsokaas siinä kärjessä toisella kiekalla: ei nimittäin keiku pää ja heilu korvat, vaan pistelee pikkasta vaille hienosti ja korvat niskassa menemään. Pikkasta vaille leveä hymy oli myös Joonaksella palkintoseremonioissa ja onhan tuosta edellisestä nyt yli vuosi vierähtänyt meijänkin hevosenomistajaporukalle. Juuri tällaisina hetkinä, tällaisina päivinä sitä hetkeksi haihtuu kaikki murheet ja vastoinkäymiset ja muistaa, miten älyttömän hienoa tää laji on. Bläksä tuli takaisin ja tänään omistajien ja valmennustiimin usko ja työ palkittiin. Riihimäen raveissa on kuulemma vielä astetta kivempi voittaaki. Sitä en tiijä, aika monta astetta kivaa oli katsoa ihan tototelkustakin tätä, mutta ehkä Riihimäki pitää vielä joskus kokea. Ja tiijättekö mitä, nyt se miun hevonen sai sen miun hevosenomistajauran ensimmäisen loimen - ja miten hienon saikin: musta loimi, missä punaisella lukeen Original Wings. Noilla Pohjois-Karjalan väreillä ja tuolla esityksellä, eikö juuri sellainen loimi Blackin kuulunutkin voittaa! :)

Kommentit

  1. Huh hei. Ei ravilähtöä voi nykypäivänä enää ylivoimaisemmin voittaa. Hurjan paljon onnea! Nyt syötte hyvällä omalla tunnolla ainakin seuraavat kaks viikkoa pelkkää kakkua! Oon niin iloinen teidän puolesta, sillä tämä Bläksän paluu voittajaksi antaa kyllä motivaatio omien hevostenkin kuntoutukseen. Voitokasta kesän jatkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia! <3

      Onhan tässä vastatuuleen sen verran kauan puskettu, että tää tuntuu melkosta kivalta - kaiken katoavaisuuden edelleen muistaen. Mutta tähän voisi todeta, että aina on vähän toivoa. Ja teillä sitä on ihan kirjaimellisesti - Onnea ihanasta Toivosta ja aurinkoa kesään! :)

      Poista
  2. Onnea, onnea, onnea!!! Aivan upea voitto, nyt juhlitta heti sitten isommasti koko sakilla! Hienoa voittoa voi hyvin fiilistellä vaikka jouluun asti :D

    .. meillä ei paluu sujunut ihan niin hyvin, mutta hyvin kuitenkin (jalat vielä toistaiseksi alla, kopkopkop...). Vieras kuski ensi kertaa puikoissa ja isäntä ei ehkä ymmärtänyt painottaa että älä yhtään anna ruunalle hönkää, kerran kun imaisi autoa lähestyessä niin peli oli selvä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Riika! :D

      Iha kauheesti ei juhlittu. Paistoin köyhiä ritareita ja avasin oluen. Sitten palasin arkeen. ;)

      Tsemppiä teilleki radoille - se on peli avattu, joten uutta starttia kehiin!

      Poista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa