Mäeltä mäelle

Otetaas pikainen katsaus menneeseen ja tulevaan, kun sujuvasti olen taas onnistunut, jos en nyt vallan unohtamaan, niin ainakin välttelemään kirjoitushommia. Pitkään olikin vähän murheenalhoa, sillä sen edellisen startin jälkeen Bläksä oli taas kipeä. Se ravaili kyllä reeneissä mukavasti, mutta kuten vaisun startinkin jälkeen, sykkeet huitelivat pilvissä. Koska Bläksä elää oman elämänsä pudotuspelivaihetta, ei haluttu kuitenkaan syynätä taas koko ruunaa läpi klinikalla, vaan mentiin perinteisellä lepoa ja rakkautta -menetelmällä. Valmentaja syötteli sille pariakin erilaista lisäravinnetta ja puhdistuskuuria ja sovittiin, että 9.6. perjantaina Forssassa kokeillaan taas.

Bläksä siis starttasi männä viikon perjantaina Pilvenmäellä ja olikohan se elämänsä ensimmäinen 3100 metriä... Ei ehkä ihanteellisin tauoltapaluumatka, mutta toisaalta, jos hevonen onkin edelleen piilevästi kipeä, se on kivempi kontata kotiin Pilvenmäen ovaalilta ku vaikkapa Vermosta. Volttilähdössä vauhtienkin toivottiin olevan maltillisempia ja rahoillaan Bläksä pääsi paalulle lähtöradalta 3.

Joonas lämmitti Bläksän ja voi pojat, kyllä tuosta ruunasta pidetään hyvää huolta. Lämmityksen ja startin välilläkin jalkoja kylmättiin ja Bläkillä on kaikki varmasti niin hyvin kuin hevosella ikinä voi olla. Lämmitys oli hyvä, mutta lähtöpaikka toi isolle hevoselle kuitenkin aina pienen laukkariskin. Vaan Olli ja Bläksä klaarasivat lähdön tyylikkäästi ja nuppi keikkuen ruuna pyyhkäisi keulaan, mistä Bläksä saikin vetää koko matkan. Pari kertaa matkalla otettiin pientä spurttia, kun kilpakumppanit tulivat kyselemään kärkipaikkaa, mutta me viihdyimme siellä. Tauko ja taudit, matka ja spurtit söivät kuitenkin sen verran miestä, että viimeiset sata metriä oli tällä kertaa hippasen liikaa. 15,5-aikaisessa lopetuksessa Bläksä sinnitteli ja ylitti maalilinjan viidentenä.

Startissa oli paljon hyvää. Ennen kaikkea se oli ehjä, laukaton startti. Alkukiihdytys, missä ruuna yleensä on kuumentunut ja rullinut hieman, sujui tyylikkäästi ja hallitusti keulapaikalle asti. Ajosuorituskin meni nappiin ja vaikka hepoisella pieni hiipuminen loppuun, oli esitys tuolla valmistelulla ja sairaskertomuksella ihan riittävän mainio. Ja ai niin, pudotuspeliruuna osallistui kuluihinsa sadalla eurolla. Iso plussa. :)

Ja koska plussaa oli myös se, että jalkavamman osalta kaikki näyttää hyvältä, tähyillään jo seuraavaan starttiin. Siirrymme siis Pilvenmäeltä toiselle mäelle, Riihimäelle. Tämä tapahtuupi jo ensi viikon sunnuntaina, jolloin Bläkillä on napeista napein sarja enintään 5500 euroa tienanneille lämminverisille. Sellainen muuttuja peliin tosin tulee, että koska oma kuskimme on ammattilainen, niin kokelasmeetingissä Bläkiä ajaa uusi tuttavuus, Joni-Petteri Irri. Irrin raviurheiluperheellä tosin on parikin kappaletta Bläksän hyvin samanoloisia veljiä treenissä, joten siellä voi olla kokemusta suurista ja hassuista ruunista, jotka - valmentajan sanoja lainaten - ovat joka kerta valjaissa niin kuin ensimmäistä kertaa valjastaisi. Toinen muuttuja on kesärata, jonka kaarteet voivat Bläksälle olla ...öh, jännittävät. Lähtö on kuitenkin Original Wings -lähtö, joten jospa se tolle lentoonlähtijälle sopisi sitten paremmin kuin se taannoinen lihapalvaamon lähtö.

Vajaan viikon päästä siis jänskätään taas. Pilvenmäen valmennustallin suunnalta tosin tuli terveisiä, että Bläksä jännää joka päivä. On nähkääs tallin seinustalle ilmestynyt kesäkukkia, ja ne, jos mitkä, ovat todella, todella, todella epäilyttäviä. Ainakin suurten ja hassujen ruunien mielestä.

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa