Kelepo kolmas (toistamiseen)

Ei Poriin tai Kouvolaan, vaan toistamiseen Vermoon toistamaan itseään. Kyllä käy totosijakin meille ihan voitosta tämän hevosen kanssa. 😄

Yhä edelleen on.

Sattuva sarja löytyi siis Vermosta enintään 22 000 euroa tienanneiden ryhmästä. Mieltämme masensi hieman lähtöpaikaksi arvottu 12, mutta Sanna on moneen otteeseen lohduttanut ennenkin - se on Bläksälle parempi kuin 6-8, vaikka siinä vähän toisten armoilla ollaankin. Aavistuksen olimme mietteissämme myös edellisen starin jälkimainingeista. Siinä oli kuitenkin hevonen joutunut pikkaisen tiukemmalle - mikä toki hyvä on välissä ja voi hyvinkin viedä eteenpäin myös huumorihevosia - mutta pari päivää oli ruokahalu ollut huonommalla. Startin jälkeen, näiden starttien välissä hevonen oli ollut myös pikkaisen helpommalla kotona. Aikataulut ja suunnitelmat osuivat yksiin tällä kertaa kuskia pohdittaessa ja Torvisjukka teki paluun Bläksän rattaille. 

Bläksä sai hyvän juoksun sisäradalla ja tiedä, mitä olisi käynyt, jos tilat olisivat viimeisellä takasuoralla tulleet vaivattomammin. Väsyviä ja hitaampia piti sen verran väistellä ja kiertää, että lopulta tavaramerkkinsä, tulinen loppukiri, tehtiin neljättä rataa pitkin. Kiri kantoi komeasti kolmanneksi ja Vermon nettisivujen juoksuselostukset antavat suorituksesta tämänmoisen arvion:

"BLACK ICE BOOST: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoran alussa 4. ulos. Hakeutui 550 jäljellä ulospäin ja kiri loppukaarteen 4. rataa. Tuli tuulispäänä loppua. Viim. 400 m 11,7."

Maalikamerakuva 20.3.2019 (Lähde: Ravimaailma)

11,7!!! Jukka kehui hevosta, että ruuna oli ollut jälleen todella hyvä (Jukalla ja Bläksällähän on takanaan se edellinen yhteinen startti ja 10. sija), eikä tässä startissa jouduttu myöskään mitenkään tiukille vaan hevonen rullasi loppua omasta halustaan ja sitä se tavaramerkkikiri (Bläksäтм) parhaimmillaan on. Ja siksi jokainen nousujohteinen suoritus, jokainen kelepo kolmaskin, on tämän hevosen kanssa kuin etkot, juhlat ja jatkot tai joulu, uusvuos ja juhannus kaikki samalla kertaa!

Koska missään ei vieläkään ole volttilähtöä sarjamäärityksellä "paalu 19,0 ja hitaammat", niin sittenpä meille löytyi seuraavaksi enintään 28 000 euroa tienanneiden ryhmä Turusta ensi sunnuntaiksi. Eipä nämä ennakolta ole helppoja iltaravilähdötkään, vaan jos ei ihan tarvitisisi aina maailman isoa ja kovaa uusissa divareissa mennä keskiviikkona ja lauantaina, ni ajetaan välillä sunnuntaina. Pikkaisen paremmilla tuureilla lähtöpaikan suhteen ollaan, kolmatta rataa pukkaa ja rattaille sovitellaan jälleen Jukkaa.

Stay tuned! 👊

Kommentit

  1. Näkkyypi tulleen toloppa Vermosta buustin klubiin! Paljon onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea Bläksälle ja iskältä terkkuja Sloveniasta! Meillä ei olisi mitään sitä vastaan, että meillekin syntyisi Northern Ensignista tuollainen oma Black Ice Boost:)

      Poista
    2. Kiitosta kovasti paljon molemmille ja terkkuja kaikkiin maailman kolkkiin! Bläksän viihdearvohan on aina taattu, mutta aina se tämä tämmönen ilahduttaa ja virittelee uskoa eteenpäin!

      Suomen rekisterissä Bläksällähän ei ole enää pikkusisaruksia sitten vuoden 2013, eikä meno kovin auvoista tunnetusti kaikilla ole ollut. Bläksähän on nyt isänsä 3. paras jälkeläinen (ja kasvattajan 3. paras kasvatti ja kaikki muut kolmosputket). :D Onko muissa maailman kolkissa siis lisää nuorempia northernensigniläisiä?

      Poista
    3. Meille on tähän mennessä syntynyt kahdeksan varsaa "Nordista", vanhimmat kaksi ovat 5v, molemmat kilpailleet ja voittaneetkin kerran tai kaksi. Nuorempia on tallissa useampia. Nämä on kaikki Itävallan rekkarissa. Omaansahan pitää uskoa, vaikka tilastot välillä ehkä muuta väittääkin:)
      Tänään Bläksän veli Sultan of Swing muuten oli kakkonen Racinolta, joten ihan mukavasti menee tämä sunnuntai....

      Poista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa