Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Black Ice Boost ensimmäistä kertaa kilpakärryt perässään - valmentaja tyytyväinen hevosen esitykseen


(c) Sanna Kiiski

Keskeytämme normaalin uutislähetyksen juuri tulleen sähkeen vuoksi... tai siis poikkeus normaaliin päiväjärjestykseen ja blogihiljaisuuteen ja tuplaten tekstiä tänään, sillä ihanpakkojustheti kertoa saamani puhelun perusteella Blackin hiittireissusta ja mikä mainiointa - kuvien kera. Valmentaja Sanna siis soitteli tovi sitten ja sanoi, että parhaillaan ajelee Forssan radalta kotiin Black kyydissään. Jo viime viikolle kaavailtu ratahiitti siirtyi tälle viikolle ja tätä puhelua on odotettu.

Viime viikolla eläinlääkäri tutki ja taivutti Blackin kintut, sillä kuten omistajaporukalle jo viestiä laittelin, hevosemme oikean etujalan jännetuppi on hieman turvotellut rasituksen jälkeen. Hevosta tämä ei ole vaivannut pätkän vertaa, mutta rasituksen jälkeen on oej pientä pehmeää turvotusta ollut, mikä sitten kylmäämisellä ja huollolla on pysynyt kurissa ja oireettomana. Taivutteluissa ei kuitenkaan reaktiota mihinkään suuntaan ja ell sanoi, ettei tässä kohden aiheuta toimenpiteitä ja kotikonstein pärjätään. Voi olla rakenteellinenkin seikka, mikä voi joskus aiheuttaa sitten piikitystarpeita, mutta toistaiseksi siis eikun treeniä hevoselle normaaliin tapaan. Tutkimusten perusteella päädyttiin kuitenkin pieneen kengitysmuutokseen ja Blackillä on nyt toistaiseksi edessä fläppikengät, tarkoituksena vaimentaa iskuja, suojata vähän kantoja ja samalla pehmentää hieman askelta ja tärähdystä tuohon jännetuppeenkin.


Polvisuojat varuilta, kun kengityksen balanssi muutettu (c) Sanna Kiiski

Ja siis kuten sanottua, tänään Black sai siis latua, kun valmentajalla ja Blackillä oli tärskyt luottokuski Jouni Nummen kanssa. Alunperin Ypäjän radalle suunniteltu hiittireissu tosin siirtyi Pilvenmäelle ratsastuskilpailuiden vuoksi, mutta olipahan paikka ainakin Blackille tuttu. Nummi on viimeeksi ajanut Blackilla viime vuoden puolella, joten tässä oli myös meille mittaria siitä, mihin se silloinen nahkea oriinturjake on nyt edennyt sitten viime kyytien. Ja olihan se! 2100 metriä 1.28 läpi ja kuulemma sierainkaan ei Blackillä käynyt katoksella tämän kipaisun jälkeen. Vauuu!


(c) Sanna Kiiski

"Positiivisesti yllättynyt", kommentoi Nummi. Sanna puolestaan sanoi, että hevosemme juoksutyyli on sellainen, ettei se näytä etenevän mihinkään, mutta aika puhuu taas sitten puolestaan. "Näky ei hivele silmiä", mutta tulosta syntyy ja, kun toistaiseksi näissä mittelöissä ei ainakaan tyylipisteitä anneta, oli Blackin suoritus mitä mainioin. Suoritukselle hieman arvoa nostaa myös se, että tämä testihiitti on ajettu miltei ylhäisessä yksinäisyydessä, joten senkin puolesta tavoiteltu aika on hyvä, vaikkei kaveria ollutkaan kirittämässä.

(c) Sanna Kiiski

Hiittireissun päätteeksi Black veteli heinää autossa, ja tuskin tajusi töitä tehneensä, kun ei tarvinnut edes puhaltaa sen kummemmin. Kovakuntoinen kaveri ja Sanna totesikin, että voisi tuplahiittiä ajaa seuraavan kerran. Tästä kuitenkin jatketaan vetoja kotiradalla ja parin viikon päästä sitten ratahiittiä. Katsotaan mahdollisesti jopa, miten meidän Mölli - kuten valmentaja hevosemme juoksutyylin mukaan nimesi - lämpiää kulkemaan Forssan harjoitusraveissa kahden viikon päästä keskiviikkona.

Tähän päätämme raporttimme tällä kertaa. Eläimiä, ohjastajia tai valmentajia ei vahingoitettu raportin aikana. Myös omistaja selvisi vammoitta pientä sydämen väpätystä lukuun ottamatta.

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Tikusta asiaa - hematologiaa