Edistystä maailmalla ja meillä

Viime viikolla sitä vielä ajeltiin hevosella hihattomassa paidassa auringon lämmittäessä. Tuo idylli on pari päivää tuntunut erittäin kaukaiselta keskellä kuraa, vesisadetta ja ukkoskuuroja. Hevoset siis edistyneet, kesä näyttää kelien puolesta ottavan hieman takapakkia. Vaan ei puhuta säästä, puhutaan hepoisista.

First things first - Black


Valmentaja on ollut erittäin tyytyväinen Blackin treeniin ja kehitykseen. Kevättalvella pidetty treenijakso jarrukärryn kanssa on nyt jätetty taakse ja nyt Black Ice Boost boostaa hiittikärryillä pari kertaa viikossa hölkkää ja pari kertaa viikossa vetoja. Nyt hyvillä keleillä hevoset ovat paljon ulkona ja luonnollista tarhaliikuntaa tulee reippaasti, joten välillä riittää vähän vähempikin hölkkä.


Blackin treenikaverina ovat olleet mm. valmentajan starttihevoset, joten onpa päässyt meidän polle hyvässä seurassa vauhdittelemaan ja opettelemaan tavoille. Kelloon ei ole liikaa tuijoteltu, mutta Ypäjän kotiradalla ajetaan reilun 500 metrin vetoja suoralla ja loivassa kaarteessa ja vauhdit ovat olleet sellaista 1.30 luokkaa. Näitä vauhteja kuulemma Black menee mielellään ja helposti, ja valmentaja kehuikin, että jos Black viime syksynä oli hieman hätisteltävä, niin nyt hevonen on pirteä ja ottaa vauhtia hyvin itse.


Vaikuttaa siltä, että Black on edelleen jonkin verran kasvannut. Ravi on hyvää, joten kasvu ei ole askelia enää haitannut. Sen sijaan Black köllöttelee tosi paljon niin tarhassa kuin karsinassakin, joten osaa se ottaa rennosti ja taitavat sanoa, että se on sen merkki, että hevonen vielä kasvaa. Hyvin se kuitenkin treenistä palautuu ja on iloinen ja pirteä. Hieroja oli kehunut varsaa lihaksikkaaksi ja komeaksi - sehän me tosin tiedettiin ihan ilman kehujakin. Vetoja kotiradalla, hiittejä Forssan raviradalla - siinä siis tiivistetysti Blackin kuulumisia.



Also starring - Varamies ja Liitävä


Jos on ehditty maailmalla, niin on sitä kotonakin. Varsat ovat olleet ahkerasti valjaissa. Pai ottaa parhaillaan omaa kasvupyrähdystään, mutta hyvin poikanen vauhtia ottaa innostuessaan ja kun oikein lentoon lähtee, niin se on sitten menoa. Ja Liitävässä suuresta koostaan huolimatta on jotain liitävää ja kepeää, kun ravi alkaa kunnolla polkea. Pojat parhaimmillaan pistävät ihan pieniä kisojakin pystyyn ja mukavahan se on, kun voitontahtoa löytyy suurelta ja pieneltä.

Maltilla on edetty, mutta toki uusia taitojakin opittu. Pailla tuorein elämys on ollut vierailu Joensuun raviradalla, katoksessa valjastus, lämmittelyt ja reipas 2000 metrin hiitti. Huh, kiitos kyydistä Pai! Hieno ja kultainen Pai, joka kuljetusautoonkin käveli perässäni kuin olisi sitä ikänsä tehnyt! Lopuksi tutustuttiin pesupaikkaan ja kaiken kuran alta kuoriutuikin oikein hieno ori ja olipa pesua vailla tämä kuskikin (hampaissa rouskuu hiekka vieläkin). Samalla visiitillä hevosen purukalusto sai tehohoidon klinikalla. Varamies sai siis oikein kiitettävän arvosanan koko raviradan keikasta ja elämänsä ensimmäisestä aikuisten oikeasta hiitistä. Tällä treenarilla oli ehkä niin paljon kuraa ja hiekkaa korvissa, ettei kuullut omaa arvosanaansa, mutta ehkä läpäisin. :) Seuraavaksi Pai saa varmastikin pienen loman kevään ahkeran treenamisen päätteeksi ja saa sitten rauhassa venyä loput varastossa olevat sentit.

Lämmityksen jälkeen <3

Liitävälläkin on aloitettu uuden taidon opettelu, kun viime perjantaisen ajolenkin päätteeksi kipusin suuren suomenhevosen selkään. Ei, ei, ei... sen verran tarinaa tuossa, että ei sinne korkeuteen niin vain kivutakaan, ainakaan ilman satulaa. Viime perjantaisen ajolenkin päätteeksi Oppisopimusvalmentaja punttasi tai oikeammin ehkä heitti minut Liitävän selkään. Vastuuvalmentaja oli kaverina marhaminnan päässä ja tadaa, Liitävästä tuli ratsu. Alun kummastelu laimeni parin leipäpalan jälkeen ja Liitävä osti ajatuksen selässään olevasta ihmisestä. Muutama kierros tarhassa ja pari pyrähdystäkin, joten onneksi Vastuuvalmentaja oli vielä narun päässä. Kaikin puolin mukava Liitävän selässä on kyllä istua ja ravikin tuntuu kovin tasaiselta ja miellyttävältä. Tätä lisää!

Monipuolinen suomenhevonen <3

Otetaan tähän loppuun kuvia meidän "kävelytyskoneesta" eli toisin sanoen, kun nämä kaksi rakasta hirmua ovat yhdessä tarhassa:

Pojat poseeraa posket vastakkain. Mutta hei, kuvaaja on täälläpäin!

"Hei paras kaverini Liitävä, mitäs jos lähdettäis äijäporukalla
parille melassijuomalle näin lenkin päätteeksi?"

Pitäisköhän molemmille eteen lyödä vähän painavammat kengät,
kun noin keulii?

Poikien turnajaiset
Ai niin, tähän loppuun vielä piti sanomani, että Blackin isoveljet ovat pärjäilleet ihan mainiosti. Zombi Kemp aloitti kautensa huhtikuussa. Viimeisimpänä koitoksena tällä 4-vuotiaalla oriilla oli Kuopio Stakes, jossa mailin karsinta ja finaali ajettiin samana päivänä. Karsinnan 5. sija vaihtui 11. sijaan tiukassa finaalissa, jonka Express Duo odotetusti voitti. Blackin täysveli Yale Kemp puolestaan palaili tauoltaan radalle maaliskuun lopussa ja jatkoi siitä mihin viime vuoden puolella jäi: rahaa uran jokaisesta startista, tuoreimpana voitto Torniosta. Tsemppiä myös jatkoon näille velipojille!

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa