Alkaa olla jo vähän sinnepäin

 
Sanotaan, ettei hevonen tiedä, paljonko sillä on rahaa. Ei tiennyt Bläksäkään eilen, kun juoksi Fast Cup -karsintalähdössä rikkaampiaan vastaan. Realistiset odotukset olivat sijoille 3-5 ja sekin tiedettiin, että ennätysvauhtejaan saisi hätyytellä. Lopputuloksena 4. sija korotetuilla rahoilla ja aika 15,9 täyttivät nämä odotukset erinomaisesti. Alkaa tosiaan olla jo vähän sinnepäin!

Oli kuulemma lämmitys ollut jo erityisen hyvä. Kengät nakattiin starttiin pois ja lähdettiin tosissaan haastamaan kovempia. Ruuna näyttikin huisin hyvältä koko lähdön ajan ja pysyi mukana porukassa helponnäköisesti väliajoin 12,0 - 16,5 - 15,5 - 13,0. Kiriväyliä ei meinannut loppusuoralla tulla, joten käänneltiin jo vähän uloskin. Kuski sanoi, että sen verran hyvältä ja hyvävoimaiselta tuntui hevonen, että kelpasi käännellä ja koittaa. Jälkiviisaana näyttää kuvissa, että sisäradalla oiskin väylät auenneet, mutta näitä kun ei etukäteen tiedä. Voittaja meni 15,4 ja komea neljäs sija tuollaisessa lähdössä ja tuollaisella esityksellä on kyllä mielestäni kaikkien näiden seinäänpääntakomisten jälkeen ihan hip hip hurraa.

Fast Cup -finaaliinhan pääsi lähdöstä 3 parasta. Mikäli finaaliin ei ilmoittaudu kaikki sinne paikan lunastaneet, pääsevät mukaan myös seuraavaksi parhaat. Saattaahan se olla, että koetetaan silti mukaan tavoittelemaan tuota 10 000 euroa tai sitten ajellaan vielä yksi karsintalähtö Porissa. Koska tosiaan näyttää siltä, että kelpaa Bläksällä ajella noita lähtöjä. Sijoitus laserhoitoihin näyttää tosiaan kannattavan - tästä aika- ja hermopanostuksesta puhumattakaan. :)

Lähtöjä näyttäisi osuvan hyvin tässä lähiaikoina, joten pidetään kintut kunnossa, katsellaan sopivaa lähtöä. Valmentaja sanoi, että starttaillaan 1,5 - 2 viikon välein, jotta ehtii suuri hevonen terveyshaasteineen palautua riittävästi ja rasitusta ja lepoa saadaan näin sopivassa suhteessa. Nousujohde jatkukoon!

Pari linkkiä tähän loppuun. Metsämäki täydentelee juoksuselotukset ja maalikamerakuvat sivuilleen. Maanantain raporttia ei tätä kirjoittaessa vielä ollut vaan aikanaan pääsee lukemaan täältä. Kuvia Riihimäen raveista 18.6. ja myös voittajakuvat löytyvät puolestaan kuvaajan sivuilta. Voittajakuvaa ei ole ainakaan toistaiseksi posti kiikuttanut, joten täytyykö sitä sitten tosiaan sijoitus tehdä muutamaan kuvaan...

Kommentit

  1. Heippa. Ihan ekaks jee, miten hienosti Bläksä on taas mennyt!!! Ja sitten suoraan asiaan. Muistatko kun teidän ruunan jänne viimeks poksahti ja kommentoin silloin että jännevammaiset kuuluu mulla kategoriaan "Monttuun"? No. Kas kun tässä on nyt käynyt niin että mulla seisoo pihassa tamma jolla on oikean etujalan pinnallisessa koukistajassa 50% vamma joka on lähes koko jänteen matkalla. Aiemmin olisin sanonut - siitokseen. No nyt sanon - siitokseen ja sen jälkeen starttiin ;) Kyseessä siis 6v lahjakas omakasvatti joka palautui omistukseeni ja on nyt astutettu, mutta lähinnä siksi että maltan antaa jänteen parantua kunnolla ;) Jokaiselle joka kysyy onko tuossa nyt mitään järkeä, olen vastannut että onhan tuo yksi Black Ice Boostkin toipunut yhtä vakavasta vammasta (joka teillä oli jo toinen, tämä jänne ei ole ennen hajonnut) ja mennä pötkii nyt ykkösiä ja ennätysaikoja :D Että kiitos teille, niin ne mielipiteet muuttuu kun näkee että joku muukin tekee joskus mahdottomasta mahdollista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ekaks jee, miten kiva kuulla siusta! Teijän suunnalla on ollut niin hiljaista, että monta kertaa olen miettinyt, mitä kuuluu?!?!

      Ja kyllä, muistan monttutuomion. Ja ihan näin meidän kesken olen varmasti yhä vastaavassa tilanteessa ihan samaa mieltä edelleen. :D Todennäköisyydet ja toiveet on edelleen niin huterat tällaisissa loukkaantumisissa, mutta jos hevosessa on sitä jotain ja sit resursseista löytyy a) aikaa b) rahaa (kimppaomistajuus & kulujen jakautuminen), joskus ehkä kannattaa kokeilla. :)

      Kävikö meil nyt sit vaa tuuri ja onko matka edelleen nousujohteinen? Vain toinen hevosenomistaja voi ymmärtää! Siispä sydämelliset tsemppaukset ja varsanodotukset teille ja ihanaa kesää! <3

      Poista
  2. Onnea, onnea!!!! Näiden vammaisten kanssa jokainen startti, ehjät jalat ja hyvä suoritus on aina kuin voitto, se on hyvä pitää mielessä :)

    Meilläkin tämä toinen yritys oli jo paljon parempi kuin ensimmäinen, nyt - kiitos ihan superkuskin pysyi tosi rauhallisena ja nyt meno maittoi ihan ravilla. Jalatkin vielä alla ja "ehjänä", joten ei kun taas sormea listalle!

    (.. ja Hanna, Bläksän vikalista on - yhtään siis sitä vähättelemättä, vielä kovin lyhyt! Me tontut vielä halutaan harrastaa kolmen murtuman ja kolmen hankosidevamman jälkeen, vaikkei tässä ole finanssipoliittisesti mitään järkeä :) ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej, ja terveisii lomalta! :P

      Katoinki, et teijän humma oli hianosti toinen! Jospa se aurinko tosiaan sillon tällön muistaa paistaa tähän ravimurheilun risukasaanki - ja taas jaksaa!! :D

      Poista
  3. Onnea isosti risukasaan upean voiton ansiosta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa