Fast Cup -finaalipaikkaa tavoittelemaan

Kukaan ei ole niin optimistinen kuin hevosenomistaja. Niinpä hevosenomistaja sanoo kyllä, kun valmentaja ehdottaa, että Turussa ois viikon päästä sarja, joka ei ole ihan niin nappi kuin edellinen, mutta jossa nousukuntoinen ruuna voisi vähän pärjätäkin. Vaatimattomasti kyseessä olikin sitten Fast Cup -karsinta, joka kysyi vähän osallistumismaksuakin, mutta missä kolme parasta lunastaa tiensä Vermossa syyskuun alussa juostavaan finaaliin. Kyllä.

Minulla oli ilo tavata Joensuussa viime viikolla Blackin tuore kuljettajatuttavuus. Nuori herra Irrihän osoittautui varsin huumoripitoiseksi kaveriksi, mikä eittämättä on hyvä ominaisuus tämän nuori herra Black Ice Boostin tuntien. Ohjastaja ei moittinut Bläksää, vaikka sanoikin sen kurveissa vähän tukea tarvitsevankin. Nimenomaan tukea, ei korjausliikettä. Siinä näyttäisi olevan tie Blackin - no jos ei menestykseen, niin ainakin maaliin asti pääsemiseen - antaa ruunan juosta vaikka millaisena banaanina, pidä ohjista kiinni ja jätä suoralla muut. No, tuo viimeinen oli miun oma lisäys. :D Joka tapauksessa Irri epäili tuolta lähtöpaikalta Blackin olevan ihan mukana matsissa, jos se kesäradan vaatimattomilla kallistuksilla ajamatta meni 16,5.

Niin tosiaan, Irri siis jatkaa rattailla ja miten meille käy, tämä nähdään jo huomenna 3.7. maanantaina Turun illassa 8. lähdössä. Valmentaja pohti, että ennätysvauhtejaan Bläksä varmasti saa jo lähennellä pärjätäkseen, mutta toisaalta kunto näyttäisi pitävän, Bläksä neljästä jalasta yksi ehjä on tosi hyvä, yksi särkynyt parempi ku ikuna ja ne pari muuta perässä tulevaa tulevat vielä perässä. Balanssista meillä ei puhetta ollut, mutta suattaahan se olla, että hieman satsataan tähän. Vihjeissä Bläksää ei vihjattu, olihan Riksun ykkönen huomattavasti tätä kepoisempi lähtö. Kolmen joukossa olisi toki varsin mukava olla ja ajaa 2.9. finaalissa Vermossa. Tosin se optimisti hevosenomistajakin kyllä muistaa, että useinkaan ei kannata suunnitella kovin pitkälle, mutta haaveilemista ei ole kukaan kieltänyt.

Ihan vähän haaveillaan täällä kotimaisemissa, kun täällä raviurheilua harrastellaan nykyisin ruunan kanssa. Tämä ruuna kävi ensimmäisellä ratahiitillään lauantaina ja sen verran valoisalta vaikutti, että uskalletaan koittaa pienen tauon jälkeen heti Bläksän perään tiistaina Joensuussa. Niin tosiaan tuli maailman kilteimmästä oriista maailman kiltein ruuna ja katsotaan löysimmekö tästä avaimia onneen tai ainakin parempiin loppukireihin.


Ruuna rocks
(Se oli kyllä pesty, mutta sitä kivempihan se on piehtaroida...)

Painui johtavan rinnalta keulaan 1. takasuoralla. Veti tasaista vauhtia ja irtosi lopussa helppoon voittoon.
Veikkauksen datamaatti Bläksän 18.6.2017 startista

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa