Varsamaisia juttuja ja varsoista juttua

Pikku hiljaa on tarkoitus kääntää katseet kohti tulevaa ja aloitella myös hevosten valmennuskautta. Vaikka kesälaitumella vielä tuoretta ruohoa riittää ja sateisen kesä- ja heinäkuun jälkeen toivottavasti myös lämpimiä kelejä, on tarkoitus jonakin päivänä katsoa, vieläkö Black ja kaverinsa Liitävä muistavat, mikä hevostraileri on, kuinka sinne mennään, miten sieltä pääsee (hallitusti) pois ja mitä ihmettä siinä kärryjen edessä olikaan tarkoitus tehdä.

Itse asiassa jo elokuun ensimmäisenä torstaina näin oli tarkoitus, vaan muut kiireet siirsivät vielä hevosten syyskauden aloitusta ainakin ensi viikkoon. Sen sijaan kävimme kyllä tervehtimässä kesälaitumen asukkeja, eikä niitä tuntunut haittaavan, että mukava joutenolo saa vielä jatkua. Blackille maistui ruohon ja niitetyn heinän lisäksi myös sokeriherneen palot, mitkä meiltä ihmiseläimiltä jäi syömättä.


Black tarjosi mustan päänsä rapsutettavaksi, koska
hellyydenkipeä musta ori tarvitsee myös halauksia ja itikanpuremat korvissa kutittivat kovasti. Iältään nuorempi, mutta suomenhevosena jo rakenteeltaan jykevämpi, Liitävä kakaramaisuuttaan tökkäsi minut kyykkyasennosta nurin ja hetken päästä mustasukkaisuuttaan koetti haukata palasen selästä. Vielä meidän hieman tarvitsee opetella, mitkä hevosentavat sopivat hyvään käytökseen, mutta nämä ravurinalut ovat kyllä kaikkea muuta kuin ilkeitä! Ja laitumella nähdystä vauhdista päätellen, sitä vauhtia tulee aikanaan riittämään myös kärryjen edessä.

Kävimmepä myös Blackin lapsuudenkodissa Diamond Farmilla katsomassa, mitä kuuluu varsalaitumille, missä ylpeät tammamammat suurisilmäisten ja pitkäkoipisten varsojensa kanssa viettävät aikaansa. Blackin äiteellä, Prayer Bar -tammallakin, on uusi pienokainen eli siis Blackin puolipikkuveli (i. E L Stewart). Tosin tätä kaksikkoa emme tällä kertaa ehtineet tapaamaan. Kotilaitumilla asustelee muuten myös vielä joitakin Blackin ikätovereita, B-kirjaimella alkavia Boost-varsoja, joista osa saattaa löytää tiensä uuteen kotiin syyskuussa Ypäjän varsahuutokaupasta.


Oli upea tunne liikkua tämän kesän varsojen keskellä, kun pieni, pehmeä turpa toisensa jälkeen tuli uteliaana tervehtimään ja tökkimään. Samoin upea tunne on saada katsella hevosemme Black Ice Boostin kasvua ja varttumista. Kun noita pikkuisia kävi katsomassa, niin tuntuu, että Black kasvaa ihan silmissä.

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Tikusta asiaa - hematologiaa

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä