Black muutti laitumelta kotitalliin

Tässä on tovi ollut kirjoitusten osalta hiljaiseloa, mutta samoin ei ole ollut tekemisen, menemisen tai hevostelun osalta. Viime viikolla harrastin itse perheen kanssa lomailua ja näin en viikkoon ehtinyt hevosperheeni luokse. Sillä välin hevoset olivat saaneet laitumelleen ihan oikean pihattotallin, kun vanhan navetan päätykatoksen sateensuoja oli Vastuuvalmentajan käden jäljen myötä saanut upouudet seinät ja laajennuksen. Kyllä hevosilla kelpasi pehmeillä pehkuilla oleskella tuulelta ja syyspakkaselta suojassa!

Siinä, missä hevosten hyvinvoinnista ja jalkojen kunnosta pidetään huolta, niin näin myös ihmisten osalta: Vastuuvalmentaja sai lääkärin tuomioksi karsinalepoa ja hiittitaukoa - sillä kun on nyt jalka kylmähoidossa ja pinteliin käärittynä. Näinpä tuo pihattotallikin olisi tällä välin ollut mainio ratkaisu. Kuten kuitenkin tapana on, aina sattuu ja tapahtuu ja useimmiten silloin, kun sitä vähiten odottaa. Hieno pihattotalli saakin näillä näkymin jäädä odottelemaan käyttöä ensi kesään!

Blackin kaveri Liitävä harjoitteli laitumella ilmeisesti tulevia tähtijuoksija-aikoja ja sai viime perjantaina jonkinmoisen urheiluvamman takajalkaan. Siinä oli sitten hevonen niin kuin mieskin! Samaisena päivänä kotiuduin itse reissusta ja pienten järjestelyiden jälkeen saatiin hevoset trailerilla kotipihaan ja karsinaan, missä Liitävän jalkakin saa tasaisella paremman levon kuin kaverin kanssa kisatessa. Normaalisti niin riehakas Liitävä oli kieltämättä vaisua poikaa, kun kipeään kinttuun hierottiin linimenttiä ja laitettiin vielä pinteli tueksi. Parin päivän levon, kylmähoidon ja pintelöinnin myötä Liitävän jalka onneksi jo näyttää paremmalta ja alkaa pojasta löytyä virtaakin entiseen malliin.

Tänään kaverukset pääsivät jo porukassa tarhaan. Pienen pakkasen puriessa hevoset ovat kyllä tykästyneet karsinaelämään, eikä pihatarhasta ole liian pitkä matka lämpimään talliin. Linimentin ja pintelin laittamisesta hieman vielä joudumme Liitävän kanssa korotetulla äänensävyllä keskustelemaan, vaan hyvä on varsan tottua monenlaiseen käsittelyyn. Niinpä myös Black on saanut juoksijan työvälineilleen kevyttä viilennyshoitoa ja totutellut näin samalla erilaisiin hoitoihin.

Mikäs siis tässä alkavaa talvea eläessä: Kintut - niin hevosen kuin ihmisenkin - näyttävät paranevan. Tallissa on hevosilla oikein lokoisat oltavat ja olen ehtinyt pahempia, lomanaikaisia vieroitusoireita hoitamaan käymällä hevosten luona nyt joka päivä (ja lomalta töihin palatessa tosiaakin tarvitsee myös korotetun annoksen hevosterapiaa). Myös Black Ice Club -hevoskimpan ensimmäinen virallinen syyskokous järjestyy tulevalle sunnuntaille ja saamme näin porukan kokoon sopimaan tärkeistä asioista ja tapaamaan myös palkinto-oriittamme!

Sielunhoitoa tarjoava musta hevosterapeuttini muuten hörisee aina nähdessämme, joten kyllä siinä sielu lepää ja sydän sulaa.

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa