Tiistai on pian täällä

Joensuun tamma- ja varsanäyttelyn ohjelma on julkaistu Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliiton sivuilla. Ohjelma kertoo meille, että varsojen ilmoittautuminen alkaa kello 8:30 ja paikalla todellakin kannattaa olla hyvissä ajoin, sillä 1-vuotiaiden suomenhevosorien (3 kpl) on 1-vuotiaiden lämminveristen orivarsojen vuoro ja kuinka ollakaan, Blackimme on ensimmäisenä. Jos ei tätä ennen jännittänyt, niin nyt sitten senkin edestä...

Black todennäköisesti tälläkin hetkellä laitumellaan on turpa ruohossa kiinni autuaan tietämättömänä tulevasta. No, huomenna on ensimmäisen ohjelmanumeron paikka, sillä varsat lastataan traileriin ja viedään kotipihaan siistiytymään. Yö on parempi viettää karsinassa, ettei puhdistuksen tulos mene täysin hukkaan. Toisaalta Liitävä jää kotiin odottelemaan suureen kaupunkiin matkaavaa kaveriaan, joten hyvä muistutella mieleen, miten sitä vähän pienemmissä neliöissä viihdytäänkään.

Maanantaina on siis harjalle töitä, jotta kesän mittaan karvaan tarttunut lika ja kura saadaan pois ja toivottavasti kaiken sen alta paljastuu näyttelykelpoinen varsa. Arvoitus on, miten kotipihassaan rauhallinen Black käyttäytyy suuremmissa ympyröissä, vaan kuten todettua, niitä kuvioita ehtii ravurinuran aikana näkemään monenmoisia, joten tästä on hyvä alkaa. Siinä varmaan näyttelytavoitetta kerrakseen - kaikki muu on bonusta. Kävi miten kävi, miusta meijän hevonen on paras. Sitä ei voi millään mitalla mitata tai millään kriteerillä arvostella.



Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa