Varsoja varsoja - kotikulmien kuulumiset

Blackin ollessa kaukana kaukana kaukana, hevoseton arkeni kaipasi hieman kohennusta. Siispä heti, kun arkiset kiireet hellittivät, suuntasin kameroineni tutuille nurkille. Ja kukapa sieltä löytyikään!

 
Voi vitsi, miten oli tämäkin tuttu kaveri ehtinyt parissa viikossa jälleen komistua! Liitävältä oli hävinnyt viimeisetkin talvipörröt ja tykkään kyllä älyttömän paljon tuosta suomenhevosen tummanrautiaasta väristä. Tuo kuva ei tee edes ihan täyttä oikeutta kiiltävälle värille, jossa on mukavasti pieniä laikkuja - kesä-Liitävä on papurikko!

Kun Black lähti maailmalle, oli Liitävä alkuun kuulemma kovastikin kaivannut kaveriaan. Sen lisäksi, että ilmassa oli pientä apeutta, oli Liitävä jekkuillut myös kaikkea pientä, mm. keksinyt, kuinka tarhasta pääsee pois. Eipä sillä, tämä kaveri ei karkaa, korkeintaan tuoreen ruohon pariin pihanurmelle tai kauraämpäreitten luo talliin. Veikeä tyyppi! Kotimaisemissa Liitävä on jatkanut omia treenejään tutuilla metsäteillä ja siellä kovasti odotellaan kesälaitumelle pääsyä.

Matkani jatkui myös kasvattajan kotitilalle, sillä olivathan toki varsauutiset kaikuneet minunkin korviini! Toukokuun 14. päivä Blackin mamma Prayer Bar oli varsonut suloisen, mustanpuhuvan tammavarsan Keaton Zetistä. Tästä pikkutammasta voi odottaa vaikka mitä, sillä onhan sen emä jättänyt jo usemman lupaavan juoksijan, Black Ice Boostia tietysti unohtamatta. ;) Taluttelin pikkuisen riimunnarun päässä pomppivan varsan emän perässä talliin ja voi, että, kyllähän ne sydämen vievät, ihan tuosta noin vaan! Kuvia ei tästä sydämenvalloittajasta ole, kun kameran sijaan miulla oli kädet täynnä varsaa.

Kamera sen sijaan oli paikalla, kun 18.5. syntynyt törmäkkä pikkuori oli emänsä Arianen kanssa laitumella. Varsinainen herkkupala tämäkin uusi tulokas, joka haastoi äitiään leikkiin, pöllyytti heinät pitkin laidunta ja tutki uteliaina meitä ihmisolioita. Mamma tosin vahti kaiken aikaa haukan lailla pientä varsaansa.


Kirjuustelen Blackin kuulumisia lisää tässä lähipäivinä. Blackin ollessa maailmalla lievittäisiköhän pahinta ikävää ja hevosetonta oloa, jos säästäisi, kerjäisi ja hankkisi sponsoreita ja ostaisi itselleen tuollaisen usemman vuoden projektin, jota varsaksikin kutsutaan...?! :)

Kommentit

  1. Hei

    On se Liitävällä varmaan aika ikävä kaveria.Hyvä kun ei edemmäksi karannut!Blacille oikein hyviä treenejä sinne kauaksi...Kaikille hyvää kesän alkua! Terv. mari ja ykä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa