Hyvää syntymäpäivää Black!

Hevosmaailman ajanlaskun mukaisesti tässä ollaan jo kolmatta kuukautta eletty Blackin kaksivuotiskautta, vaan ihan oikeasti Black on syntynyt maailmaan aikaisena varsana 6.3.2011. Yksi hevosen vuosi vastaa noin seitsemää ihmisen vuotta, joten tässä sitä elellään teini-ikäisen pojan kanssa!

Ihan mielenkiinnosta ihmettelin lukuisasta nettilähteestä varsan kasvuun ja kehitykseen liittyviä asioita. Kasvu ja kehitys ovat voimakkaimmillaan hevosen ensimmäisen ikävuoden aikana ja lopullisesta säkäkorkeudestaan hevoset ovat 18 kuukauden iässä saavuttaneet noin 96 %:a. Olisipa mielenkiintoista mitata Blackin säkäkorkeus nyt! Syksyllä varsanäyttelyssähän sen kirjattiin olevan 153 cm. Eläinlääkäri Antero Tupamäki on sanonut, että varsan kehityksen kannalta parasta on päivittäinen intensiivinen pyrähtely kunnon pohjalla eli ihan luonnonnurmella tai kovapohjaisessa tarhassa. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa, eikös juu? Valmennuksella sitten vielä kehitetään hevosen kestävyyttä. Nopeutta lisätään vähitellen, hevosen yksilöllinen kehitys huomioiden. Kaksivuotiaan fysiikka alkaa olla jo kehittynyt ja tämän jälkeen kasvu on lihasten kasvua, ryhdin paranemista ja hevosen ulottuvuuksien kasvua. Eli näitä ominaisuuksia sitten ylläpidämme ja kehitämme - tähtäimessämme hieno ravihevosen ura! (Lähde: http://www.hevosyrittaja.fi/ep/tiedostot/KasvatusHAMK.pdf ja http://plaza.fi/stadion/ratsastus/satulahuone/varsa-vahvaksi-liiketta-luustoon).

Tässä pari kuvaa matkan varrelta:

Näin komea olin 1-vuotiaana
maaliskuussa 2012
Ja vuotta myöhemmin sen kuin
komistun!


Onhan se poika kasvanut hurjasti: Kasvanut niin korkeutta kuin massaakin, oppinut ja kehittynyt. Harjan ja hännän pituudesta näkee hyvin tuon ajankulun. Ja mitä tämä vuosi vielä tuokaan tullessaan, kun radoille toivottavasti päästään! Ainakin kokemusta. :)

Tässä vielä kaverikuvia kuluneen vuoden ajalta:


1-vuotiaat kaverukset:
Kovin on vielä hontelo ja varsamainen look :)


Näin sitä kisattiin kevättalvella 2012
Ja sama meno jatkui kesällä 2012:
Tässä jo näytetään ihan hevosilta ... tai punkkareilta :)
Vielä alkuvuodesta 2013 tarhailtiin porukassa ja haasteltiin mukavia

Kohti uusia seikkailuja!


Kommentit

  1. Onnea onnea! :D Niin ne varsat kasvaa ja komistuu ja alkaa näyttää ravihevosilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanko se Black jo ravihevoselta muidenkin silmiin näyttää? Ettei ole kyseessä tällainen liian läheltä katsottu harha...:) Ollaan sen vuoden verran teijän Lölliä jäles - perästä tullaa! :D

      Poista
  2. (Myöhästyneet) onnittelut meiltäkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Black ja hänen henkilökuntansa kiittävät! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa