Mitä kuuluu?

"Kuntouttamisen ohjaaminen ja toimintakyvyn parantaminen", näin lukee fysioterapian lähetteessäni. Kaikessa kiireessä ja kinkkauksessa en ole ehtinyt vielä ihmisterapeutilta tiedustella, kuinka kuntoutusta kannattaa toteuttaa, mutta hevosterapeuttini aloitti hoidot maanantaina leppoisalla metsälenkillä. Kuntouttamisessa ja vahvistamisessa riittävät toistot ovat tärkeitä, joten seuraava terapia oli jo torstaina ja lauantaina jatketaan. :) Siispä mitä meille kuuluu?

Polvi siis seuraa aivan mainiosti mukana, joten enhän minä sitten ihan täyttä kahta viikkoa malttanut olla Blackin ohjista pois. Valmentajat ovat kyllä hyvää huolta pitäneet ja hevonen tarvitsemansa liikunnan ja valmennuksen saa ilman minuakin, vaan kyllähän se veri jo tuonne hevosen tuoksuun, irtoavan karvan pölinään ja hiljaisille metsäteille veti. Sitä paitsi Vastuuvalmentaja kyllä kertoi lukevansa iltasadun varsoille, mutta epäilen laulaako hän hevosille lenkillä. Tosin ei tekisi pahaa pitää itsekin joskus(?) suu kiinni, kun tuota karvaa ihan kohtuullisesti lentää. Jotkin hienot oranssit ajolasitkin ois päheet, kun vesi sen kuin valuu silmistä karvan lentäessä.


Niinko tällaset! (Kuva: Hevari)

Maanantaina siis tuli töiden jälkeen pyörähdettyä hevosen ja Sports Trackerin kera reipas 9 kilometriä. Edellisenä päivänä vapaapäivää viettänyt Black oli reipas, mutta taisihan tuo poika vähän kysellä, että meinaako muija siellä kärryillä ihan tosissaan viedä hänet iltapäivällä tähän aikaan vielä lenkille. Karsina ja iltakaurat taisi olla enemmänkin mielessä varsinkin, kun kaverit saivat jäädä talliin. Vaan on tuo meijän Black viksukin. Kerran se kyseli ja vähän kyseenalaisti, mutta sen jälkeen lenkki mentiin sen enempää murjottamatta ja leppoisasti ilman sekkiä pää nätisti pystyssä.


Tiistai oli teoriapäivä. Tuli osallistuttua Urheiluhevosen lihashuolto ja hieronta -kurssille, joka alkoi siis teoriatunnilla. Tavoitteena on oppia hieromaan ja huoltamaan omaa hevosta sekä perusteet eri hierontaotteista ja hieronnan tarkoituksesta eri tilanteissa. Ensi kerralla käydään läpi hierontaotteita tarkemmin ja seuraavat kerrat hierotaankin sitten jo ihan hevosta. Saa nähdä, missä järjestyksessä meidän tallin hevoset hierotaan ja kummassa päässä jonoa valmentajat ovat. Odotan kyllä kurssin käytännön osuutta mielenkiinnolla ja siitä lisää sitten myöhemmin.

Torjantaina sentään vähän aikaisemmin pääsin Blackin rattaille ja täytyy todeta, että oli kyllä niin loistava lenkki, että jee! Siis aikuisten oikeesti hieno ajokerta: Vastuuvalmentaja oli viimeistellyt peltolenkin ja metsätien traktorilla lingoten. Iltapäivällä aurinko vielä malttoi paistaa ja pakkanen oli lempeä. Black oli virkeä ja pörhäkkä ja paineli innolla menemään. Taas jäi laiskuuttani sekki laittamatta, vaan hevonen juoksi nätisti ja tasapainoisesti, sen enempiä päätä viskomatta. Baana oli myös sen verran hyvä, että sai reipasta hölkätä pidemmän matkan putkeen. Välillä palauttelevaa kävelyä peltolenkillä ja sitten taas suorille. Ihan vähän laulattikin ja Blackin kanssa juteltiin niitä näitä ja suu virneessä (ja mustassa karvassa) palailtiin tallille, jälleen sellaiset reilut 9 kilometriä mittarissa.

Lauantaina, hieman aikatauluista riippuen mie tai Oppisopimusvalmentaja ajaa Blackin. Näistä keleistä kannattaa vielä nauttia, kun tiellä on hyvät pohjat ennen kuin kevät sulattaa tiet ajokelvottomiksi. Sitten varmaan Blackillä hieman lomaakin luvassa, vaan näillä vielä mennään! Lauantaina on sitten myös telkkariravit täällä meidän seudulla, joten sinnehän se täytyy sitten suunnata iltapäivästä. Tai no, Black jää kotiin vielä, mutta monta tutun tuttua tai muuten vain omaa suosikkihevosta siellä onkin juoksemassa. Katsellaan, kuinka pärjäilevät Glitter, Vippaskonsti, Maxwell Mayday, I.P. Lento...

Niin on ammattimaiseksi (siis ei todellakaan!) mennyt tämä oma touhu, että on itse tullut oltua miltei aina hevosen rattailla, eikä kameran kanssa telkkuamassa, joten eipä ole tuoretta kuvaakaan Blackista tai kavereista. Koetetaan tämä epäkohta korjata pikemmiten, mutta tässäpä voidaan kuvittaa tämä blogi vaikka Joensuun T75 -ravien hengessä Diktaattorilla, joka on myös maisemissa livenä lauantaina. :)


Diktaattori Kouvolassa 9.3.2013 (Kuva: Suomen Hippos)
Ja eihän tämä kirjoitus ole mitään ilman Iltapostia:
I.P. Lento Kunkkarit 2012 (Kuva: Irina Keinänen / Suomen Hippos
)

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa