Juoksija treenaa!

Tänään oli jotenkin kaikki kohdallaan ja päivän ikävin asia taisi olla se, että piti luopua joulukuusesta. Sää oli selkeä ja aurinkoinen ja vajaa kymmenisen pakkasastetta ilman tuulta oli suoranainen lottovoitto. Mitähän ravurinosaomistaja tekee tällaisena vapaapäivänä? Niinpä. Hevosemme luo ja mitä aikaisemmin sen parempi. Kaikki kolme hevosta pääsivätkin tänään lenkille.

Tässä Liitävän ja Oppisopimusvalmentajan tyylinäyte

Liitävä kipaisi ensin ja sitten oli tallikavereiden vuoro. Black jo odotteli malttamattomana, kun punarautiasta valjastettiin reen eteen - taisi poika tietää, että kaverin kanssa pääsee baanalle. Blackin kanssa kahdestaan ajelimme peltoradalle, missä treenikaveri jo odotteli. Metsäteille ei kengättömällä ollut asiaa, sillä tiet oli aurattu puunajoa varten ja kovastikin siis liukasta piisasi. Peltorata on kuitenkin mitä mainioin treenipaikka ja siellä saavutettiinkin tänään monta henkilökohtaista ja hevoskohtaista voittoa.

Potkuremmi hylättiin tältä reissulta kokonaan ja miksi sitä olisi tarvittukaan! Musta salamamme kohdisti kaiken energiansa oikeaan suuntaan: eteenpäin (ei ylöspäin). Vastuuvalmentaja tuli traktorin kanssa lanaamaan rataa ja totuttelimme moottorikäyttöisen ajoneuvon seuraan ajamalla traktorin ohi ja edessä. Black oli varovainen, mutta voitti ennakkoluulonsa ja siispä myös traktorin kanssa treenaus sujui. Toinen hevonen ohitettiin niin samaan suuntaan kuin vastakkainkin, eikä jälleen moitteen sanaa. Black hölkkäsi omasta tahdostaan korvat höröllä ja kyllä sitä välillä vähän kiihdyteltiinkin. Kivaa vaihtelua oli myös ravata reippaasti toisen hevosen rinnalla (ja ohi tietysti). Voltit onnistuivat molempiin suuntiin ja ja ja ja ja... Siis kerrassaan mainiota!

Ja myös mikä mukavinta - Ponityttö oli rekikyydillä kameransa kanssa mukana ja niinpä meillä on ravuristamme ihan juoksukuvia, sillä osaahan se poika juosta!





No niin, miksei kukaan ole kertonut, että tuossa puvussa näytän ihan smurffilta!? Finn-Tackille vaan tiedoksi, että tuon smurffinsinisen sijaan löytyisi paljon hienoja erilaisia sinisiä, niin kuin turkoosinsininen tai petroolinsininen tai vaikkapa ihan oikea tummansininen. Smurffipuku laittaa ainakin pipon vaihtoon. Punainen Blackin värien mukaan olisi hyvä, mutta näyttäisin yhä smurffilta, Suursmurffilta.

Mukavaa sen sijaan oli, että smurffi muisti laittaa Sports Trackerin päälle ennen kärryille hyppäämistä ja data kertoo, että meillä on tänään takanapäin 6,5 kilometriä, 54 minuuttia... ja ne vauhdit, vaan eipä me vielä kelloa tuijotella ja kehityksen myötä menisi julkisena jo totovihjeiden puolelle. :) Maisema kuitenkin vaihtui ihan kiitettävästi, vaikka edelleen tärkeimpänä se, että Blackille jää aina vielä jotain varastoon ja treenistä jää hyvä mieli. Heppa sai loimen ylleen ja pääsi hetkeksi karsinaan kuivattelemaan ja nauttimaan melassiherkut. Entiseen malliin virtaa taas riitti, kun jonkin tovin päästä pääsi Liitävän kanssa kisaamaan tarhaan.

Reitti: koti - rata (kiekko 1, kiekko 2, 3...) - koti
Lenkin jälkeen kuivatellaan loimen alla
Tämä on sitä hevosen parasta treeniä!

"Tämä on minun joulukuuseni!"

Kommentit

  1. Kiitos viimeisestä!Oli kiva katsella Liitävän ja Blacin kisailua tarhassa ihan paikan päällä.
    Kivoja treenipäiviä! Ter. Liitävän kasvattajat

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näiltäpä sivuilta nämä karvaiset kaviolliset löytyvät, jos milloin ei tarhan reunalle paikan päälle ehdi. :) Oli mukava tavata - hyvää vuoden jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa