Meidät on haastettu

No niin, tästä tulee hauskaa! Minä - me, Black Ice Club - saimme haasteen 11 kysymyksen muodossa. Niihin kysymyksiin ja vastauksiin palataan aivan pian, vaan ensin hieman taustaa tälle.

Raviurheiluhan on parasta omakohtaisten kokemusten ja elämysten kautta. Seuraavaksi parasta raviurheilussa on myötäeläminen. Näiden elämysten ja kokemusten jakamiseen, hevosen kuulumisten ohella, on blogi mitä mainioin työkalu silloin, kun ei olla raviradan varrella juttelemassa. Juuri tästä samaisesta syystä tähän hommaan tuli itse aikoinaan lähdettyä. Samalla on erittäin suuri ilo seurata muiden samanhenkisten eloa toisten ylläpitämien blogien kautta. Ravihevosihmisten ja ylipäätään hevosihmisten blogeja ja nettisivuja löytyykin monituisen monta ja parhaimmat ovat jo tulleet niin tutuiksi, että niiden pariin palaa päivittäin. Toisen blogia lukemalla omat murheet ja vastamäet saavat kohtuullisemmat mittasuhteet ja toisaalta ne riemut ja ilot ovat jaettuina mukavampia, vaikkakin sitten iloitsisi sen "blogitutun" hevosen onnistumista. Toivottavasti Sinä Blackin kuulumisten lukija pääset blogin kautta samankaltaisiin hyviin fiiliksiin! :)

Haasteen 11 faktaa ja 11 kysymystä


Ja sittenpä haasteen ja kysymysten pariin! Kiitos Johanna ja kaikkea hyvää ja menestystä tälle vuodelle Sinulle ja hienolle tammallesi Emilia La Renta!


Haasteen säännöt

Kerro 11 faktaa itsestäsi
Vastaa haastajan 11 kysymykseen
Keksi 11 uutta kysymystä
Haasta 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa
Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

Blogi on Blackin ja Black Ice Clubin äänitorvi, mutta taitaa hevoskimppamme faktat jo löytyä tästä blogista. Vastaan siis omana itsenäni ja otetaan tähän mukaan myös tätä kimppaomistajuuden näkökulmaa. Aloitetaan niistä 11 faktasta. (Tämähän olikin yllättävän vaikeaa! 11 kysymystä kertaa kaksi on
P A L J O N.)


1. Olen 30-vuotias ja holhottaviani ovat aviomies, 5-vuotias tytär, kaksi kissaa ja maailman paras ravurinalku, Black. Minulla on myös 3 maailman parasta pikkuveljeä.

2. Olen ikuinen hevostyttö, vaikkakin joitakin välivuosiakin on hevosharrastukseen mahtunut. Lapsuudessa muutimme monta kertaa, mutta missä olinkaan, lähiseudun tallit tuli kierrettyä ja puhdistin vaikka ravitallissa karsinoita, kunhan sai olla hevosten lähellä. Sittemmin ratsastus oli se ykkösjuttu, vaikka raveissakin tuli käytyä epäsäännöllisen säännöllisesti. Blackin omistajaksi tulin sattumalta ja loppu onkin sitten luettavissa tästä blogista. :)

3. Elämääni kuuluvia muita hevosjuttuja on mm. kerran tai kaksi vuodessa 4h islanninhevosvaellus työporukan kanssa, muut satunnaiset ratsastukset ratsastustunneilla tai maastossa, urheiluhevosen hierontakurssi (tulossa keväällä 2013), raveissa käyminen ja äärettömän huono Toto-menestys.

4. Haaveilen C-ajoluvan hankkimisesta, mutta saa nähdä, riittääkö aika ja rahkeet. Tuskin tulisin ikinä ainoatakaan kilpailulähtöä ajamaan, mutta ravikilpailun psykologian ymmärtäminen kiehtoo kovasti.

5. Keväällä joudun pitämään pienen pakollisen tauon hevosurheilusta, sillä tulossa on polventähystysleikkaus, toistamiseen. Vanha kierukkavamma on ruvennut ilkeäksi ja vaikka monta harrastusta ja juoksuaskelta se estää, niin toistaiseksi ei hevosharrastusta, vaikka välillä joutuu hampaita puremaan yhteen. Leikkauksen jälkeenkin noin kuukauden sairasloma luultavasti ei rajoita sen kummemmin, jos joku vain nostaa kärryille... hehehee. :)

6. Minä ja Vastuuvalmentaja naljailemme toisillemme kenokauloista ja puteista. Jos vakavasti puhutaan, olen minäkin suomenhevosen kannalla ollut aina ja tulen aina olemaankin, vaan ei toista sellaista lämpöistä olekaan kuin tuo meidän Black Ice Boost, eikä Black olekaan mikä tahansa kenokaula!

7. Rakastan hyvää punaviiniä. Ja lasillinenhan on vain terveydeksi. 

8. En ole mikään maailman sosiaalisin tapaus. Hyviä ystäviä, tärkeitä ihmisiä on vain muutamia, mutta sitäkin läheisempiä. Yöelämän, ihmispaljouden ja Facebookin sijaan viihdyn mieluummin tallilla verkkareissa, juttelen hevosille tai istun kärryillä tai hevosen selässä hiljaa luontoa kuunnellen. Naamakirjaan en kuulu, mutta tunnustan, että blogielämä on koukuttavaa.

9. Juon liikaa kahvia ja söisin aivan liikaa karkkia, jos ei löytyisi edes jonkinlaista selkärankaa toisinaan kieltäytyä. Tällä hetkellä karkin osalta mennään totaalikiellon linjalla, kunnes taas repsahtaa. :)

10. Blackin osalta haaveet tai tulevaisuudensuunnitelmat ovat sen suuntaisia, että Black opetetaan ja totutetaan joku päivä myös ratsastajaan, kunhan ensin otetaan haltuun nämä ravihevosen muuvit. Tietenkin päätavoitteet on raviradalla ja etenemisen ja kehityksen ollessa suotuisaa ja hevonen terveenä, myös joissakin ikäkausikilpailuissa. Black tulee siirtymään jossain vaiheessa ammattivalmentajalle.

11. Viimeisen vuoden aikana olen oppinut hevosista, raviurheilusta, oikeasta ja aidosta hevosmiestaidosta ja ehkäpä myös itsestäni enemmän kuin aikaisemmin koko elämäni aikana yhteensä. Arvostan sitä kovasti ja toivon myös, että jonain päivänä olisi taloudellisesti mahdollista harrastaa ja elää hevosurheilun parissa vahvemminkin tai vaikkapa useamman kenokaulan puten hevosen voimin. :)



Seuraavaksi vastataan haastajan 11 kysymykseen:

1. Mikä ärsyttää tällä hetkellä eniten hevosharrastuksessa?
Työelämä sotkee harrastamista.
 
2. Milloin koit viimeksi ahaa-elämyksen, ja mikä se oli (liittyen hevosharrastukseen)?
Melkein joka päivä oppii jotain uutta. 2-vuotiaan opettaminen ja valmennus on antoisaa ja opettavaista myös itselle. Viimeeksi taisi tulla huomattua, että oria voi opettaa johdonmukaisuudella ja arvoasteikon näyttämällä, mutta tamman kanssa käytössä pitäisi olla kokonaan erilaiset keinot.


3. Jos sinulla olisi mahdollisuus valita ihan mikä tahansa kuljetuskalusto (auto + traileri, tai ihan hevoskuorma-auto jne.) niin millaisen auton/yhdistelmän valitsisit ja miksi?
Tällaisten yhdistelmien kuljetusoikeus itseltäni puuttuu. Sellainen, missä heppa on naama menosuuntaan, ei siis poikittain tiehen nähden ja mukaan saa parin hepan lisäksi myös tarvittavat tavarat. Paras vaihtoehto lienee hevoskuorma-auto. Johanna mainitsi blogissaan myös nelivedon - kyllä, ehdoton edellytys täällä lumisella maaseudulla.


4. Missä näet itsesi vuonna 2026?
En uskalla laskea, miten vanha olen tuolloin. Vanha. Meneekö ajanlasku edes tuonne asti? Toivottavasti hevoset ovat läsnä elämässäni myös tuolloin.


5. Mikä on hevosesi paras ja huonoin piirre/ominaisuus? Miksi?
Blackin parhaita ominaisuuksia ovat kiltteys ja miellyttämisenhalu, mitkä tekevät siitä unelman hoitaa ja ajaa. Huonoja luonteenpiirteitä vastaan ei ole juurikaan tullut, mutta jos ihan nyt ominaisuuksia, niin viime kesäisiin ähkyihin viitaten ruoansulatuksen toiminta on jatkuvasti tarkkailtavien asioiden listalla.


6. Lempi varusteesi, hevosen varuste tai hoitotarvike/tuote, miksi?
Omissa varusteissa ehdottomasti hyvät ratsastushousut tai tuoreempana juuri hankittu talviajopuku. Oikeanlaiset, hyvin suunnitellut varusteet vaan tekevät kaikesta mukavampaa! Hevosen varusteissa tykkäisin "tuunata" pollen värin mukaan, vaan pidetään nyt vielä kohtuus päässä, eikä koristella liikaa. Oikeanlaiset suojat kinttuihin ovat kullanarvoisia, kun ravihevosen työvälineistä puhutaan.


7. Jos kilpailet, mikä motivoi kehittymään ja kilpailemaan (ratsun tai ravurin kanssa)?
Nuoren hevosen kasvun ja kehittymisen seuraaminen innostaa ja motivoi. Unelma siitä, että joku päivä itsellä on hevonen tai vaikkapa vain osuus hevosesta, joka tienaa kauransa, tuntuu tavoittelemisen arvoiselta. Tuttujen ja puolituttujen hevosten saavutukset ja menestys kannustavat myös. 


8. Jos voisit muuttaa jonkun asian, ihan minkä vain, mitä muuttaisit nykyisestä ja miksi?
Haluaisin mahdollisuuden käyttää hevosharrastukseen enemmän aikaa, töiden ohella ja tulevaisuudessa vaikkapa vuorotteluvapaalla. Jos hevosharrastus tai edes jokin osa siitä olisi perheen yhteinen intressi, voisi harrastus olla enemmän elämäntapa, eikä ajankäyttö vaatisi niin paljon keskustelua/järjestelyä.


9. Jos saisit valita maan, lajin ja hevosen, missä olisit valmentautumassa tai kilpailemassa, mitä lajia ja millä hevosella? Miksi?
Paha kysymys. Kilpaileminen ei ole kohdallani itse tarkoitus. Hauska haave olisi kuitenkin saada menestyksen myötä Blackille kilpailukutsu johonkin ulkomaiseen suurkilpailuun vaikkapa Ruotsiin, Ranskaan... Laji olisi tietenkin raviurheilu ja vaikea miettiä, että kyseessä olisi jokin muu hevonen kuin Black. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, miten talli tulee kasvamaan.


10. Jos joutuisit vaihtamaan hevostasi jonkun ystäväsi/tutun kanssa, kenen tai millaiseen hevoseen vaihtaisit ja miksi? Ei ole pakko nimiä kertoa! :)
Kyllähän minulle tietenkin kelpaisi komea suomenhevosori, tuleva ravikuningas. :)


11. Mainitse yksi asia, tapahtuma, ihan mikä vain, mitä odotat kaikista eniten vuodelta 2013, ja miksi juuri sitä?
Odotan, että pääsen Blackilla ajamaan raviradalla (meistä kumpikaan ei ole koskaan sitä kokenut). Blackin opetus- ja koelähdöt kuuluvat myös niiden odotettujen ja jännitettävien asioiden listalle.

Haaste eteenpäin


Haasteen jatkon osalta sovellan hieman, sillä suurin osa lukee tätäkin blogia anonyymisti ja toisaalta lukemiani blogeja ovat ne tietyt ja valitut, jotka puolestaan tämä haaste jo hyvinkin kiertänyt. Haastan mukaan kaikki Blackin blogin lukijat, joilla on oma blogi! Alkuunhan tässä blogissa ei sivupalkin Lukijat-kohtaa ollut, kun blogia tuli tehtyä vain kimpan jäsenille. Sittemmin yksi jos toinenkin on löytänyt tämän blogin pariin, joten ensimmäisenä askeleena uusilla tuttavuuksilla olisikin liittyä lukijoidemme listalle! :)

Siispä sinä blogia pitävä - luitko tänne asti? Ollaan tehokkaita, säästetään blogitilaa ja käytetään samoja yllä olevia 11 kysymystä. Vastaathan kysymyksiin blogissasi ja kuittaa haaste vastaanotetuksi vaikkapa kommentilla tai halutessasi myös lukijaksi liittymällä!

Kommentit

  1. Hyvin samanlaisia ajatuksia :) Itsekin meinaan sen C-kortin hankkia...jos vaan saisi tartuttua aiheeseen ja aloitettua puurtaminen :P Ehkä tämän kevään kurssille...

    VastaaPoista
  2. Heh, ei sitä tiedä, mistä itsemme vielä löydämme. Ollaanpa kuulolla tästäkin asiasta. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta! Tämä blogi on ihana, näin lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna! (: Mukavia hevosteluhetkiä sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa