Ravurin oppikoulussa


Ei puhunut Vastuuvalmentaja pehmoisia, kun sanoi joulun jälkeen, että sitten härkäviikoilla alkaa treeni! Siinä, missä työssäkävijä ahdistuu seuraavien arkivapaiden koittaessa vasta pääsiäisenä, hevosihminen ilahtuu: 2-vuotias valjaisiin sen 3-4 kertaa viikossa, vähitellen matkaa lisää ja ennen kaikkea lisää oppia korvien väliin (myös minulle). Viisaat sanovat myös päivän pidenneen kukonaskeleen verran ja eikös lie kohta toisen. Hevosihminen ilahtuu jälleen: iltapäivällä näkee kärryistä muutakin kuin mustan hevosen persuksen vasten mustaa metsämaisemaa.

Alkuviikosta hevoset saivat tehosterokotuksen, joten muutama päivä pidettiin lepoa. Rauhallisemmasta viikonaloituksesta huolimatta on tosiaan Blackin karvakorvien väliin tarttunut uusia oppeja tulevaisuuden raviuraa varten. Vastuuvalmentaja ajoi rauhallisen lenkin Blackillä eilen ja ensimmäistä kertaa hevonen oli reissussa siten, että se lähti matkaan ihan yhden ihmisen kanssa. Hetki siitä, kun päästää hevosen irti riimunnarusta ja ihminen hyppää kärryille, voi monessa tapauksessa olla hyvinkin tapahtumarikas. Mutta meidän Black se on fiksu kaveri, eikä se turhia hötkyile. Valjakko lähti onnellisesti matkaan VASTA sitten, kun Vastuuvalmentaja istui kärryillä ja antoi luvan.

Edellä mainitut kuulopuheet todistettiin todeksi myös tänään! Oppisopimusvalmentajan kanssa valjastimme Blackin poijjaan seisoessa kaikessa rauhassa, kuten sen tapana on. Hevosen rauhallisuus ei karissut, vaikka minä virittelin hämärtyvää iltaa vasten heijastimet sen jalkoihin. Sekin oli nimittäin Blackille uutta, mutta selvästikään ei kovin ihmeellistä. Päästin Blackin irti riimunnarusta ja koetin kiirehtimättä päästä kuskin penkille istumaan. Lopputuloksena tälläkin kertaa, että hevonen seisoi kiltisti lähtömerkkiä odottaen. Hieno kaveri!

Lenkkimme peltoradalla sujui myös mainiosti. Totuttelemme hevostamme vähitellen pidempiin hölkkäpätkiin ja sellaiset pari kierrosta kerrallaan tänään ravasimme ja välillä ihan reippaastikin. Ihan tuntui, että Black olisi halunnut vielä juosta enemmänkin, mutta kyllä meille 5,5 kilometriä tänään matkamittariin riitti. Ennen pimeyttä ehtipä Liitäväkin vielä lenkille Oppisopimusvalmentajan kanssa loimitetun Blackin jäädessä tarhaan kaveriaan odottelemaan.

Viikonloppuna nähdään taas! :)

Kommentit

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa