Vappuaaton ravit

Joensuussa ravataan huomenna vappuravit, mutta me otimme varaslähdön ja valloitimme raviradan jo tänään, vappuaattona. Koska olimme valinneet tosi loistavan päivän ja tosi loistavan kelin (l. vettä kaatamalla), oli ravirata tänään yksin meidän!

Alkoi se kelikin hieman korjaantumaan...

Vaan eipä tarvinnut Blackin yksinään ravailla, sillä treeniseuraksemme saapui ystävämme 3-vuotiaan tammansa kanssa ja siitäkös Black tykkäsi!


Blackin ilme juuri valjastuksen jälkeen,
ennen tamman saapumista:
"Been there, done that, seen it all"

Kevätsateen lempeydessä huolto- ja paijailujoukkoihin ilmoittautunut omistajanretale sai lämmittää Blackin. Ensin verryttelyalueella kävellen ja mainosten taustoja tutkien, sitten radalla ensimmäinen kierros rauhallisemmin ja mainokset lukien ja toinen kierros ravilla. Ja voi pojat - kyllä oli kivaa! Ihan eri jännää, kun on lääniä ympärillä, eikä tarvitse katsoa ja väistää jokaista kuoppaa. Puhtaana tuossa touhussa kaiken kuran keskellä ei kyllä säilynyt, mutta se ei meinaa mitään. Tykkään!

Sitten päivän sankarittaremme, Rattler's Tempera, kavereiden kesken Eve, saapui ja Black alkoi viritellä äänijänteitään. Ihanaa, tyttö! Leppoisa oriimme kasvoi ohjiinkin tuntuen kaksi metriä joka suuntaan ja koetti näyttää komealta ja suurelta hurmatessaan Eveä. Treenaa siinä raviradalla sitten, kun samalla täytyy tehdä vaikutus kauniimman sukupuolen edustajaan!

Hetken katoksella huilailun jälkeen Oppisopimusvalmentaja hyppäsi rattaille ja valjakot lähtivät radalle. Sadekin loppui juuri parahiksi. Ravihevosen hommiin tutustuttiin useamman kierroksen verran ja välillä vähän reippaammallakin vauhdilla. Hyvin sujuivat nämä porukkatreenit, vaikka välillä Blackin täytyikin höristä kauniille sinihattuiselle leidille.









Raviratavierailu sai loppuhuipennuksen, kun Blackin kokemuksia rikastutettiin tutustumalla raviradan pesupaikkaan. Kylläpä vaan - kurainen hevonen oli kylpyä vailla!



"Epäilen suuresti tämän touhun järkevyyttä"
"Noni, nyt olen ihan märkä.
Kaverit hei, mitä järkee?"
"Tai no, oikeestaan... ihan jees. Tykkään!"
"Nautin!"
Puhdas ja pakattu, valmiina kotimatkaan

Saapumisesta lämmittelyyn, vauhdittelusta suihkuun ja lastaukseen, täyden kympin suoritus jälleen Blackiltä. Kyllä tällaisen hevosen kehtaa valmennukseen laittaa - jos vain raaskii. Näin siis vappuaaton ravit meillä. Huomiset vappuravit Blackiltä jää väliin, vaan ehkäpä me ihmisolennot sinne suuntaamme...

HAUSKAA VAPPUA!

Kommentit

  1. Näyttipäs hyvältä varsan meno! :) Oliko tosiaan niin, että pesupaikoille tuli jopa vettä? Vau! Viime vuonna ei pesarit olleet radalla kertaakaan käytössä, kun siellä hiitillä käytiin.. Hyvä, jos nyt edistystä on tapahtunut, ei sitten ehkä tarvitse seuraavalla kerralla kantaa omia vesiä mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuolloin oli peräti yksi pesupaikka auki ja vieläpä bonuksena lämmintä vettä... Eipä muutoin ois viittiny radalla käydäkään, ku tuo kura ihan kohtuullisesti lentää. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Terveisesi, kysymyksesi tai kommenttisi Bläksälle ja taustajoukoille

Luetuimmat

Ois voinu käydä huonomminkin...

Black Ice Boostin paluu - erikoisraportti Pilvenmäeltä

Tikusta asiaa - hematologiaa